Corona

Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, zijn alle diensten en activiteiten geannuleerd. Dat neemt niet weg dat we helemaal niets meer doen. We proberen op verschillende manieren verbonden met iedereen te blijven. Hoe we dat doen, vertellen we hieronder.

Bent u nieuw hier? Dan kunt u meer informatie over de Veenkerk krijgen door contact op te nemen met het Welkomsteam. U kunt hen bereiken via welkom@veenkerk.nl

Rolinka is aan het vloggen geslagen over Mozes. Haar kat Mozes en de Bijbelse Mozes. De vlogs zijn te bekijken bij de vieringen.

Met Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen zullen er filmpjes komen waarin Rolinka “voorgaat”. Deze zullen ter zijner tijd op de website en in de nieuwsbrief verschijnen.

Er is een LOT (luister ondersteuningsteam) lijn opgericht met mensen die een luisterend oor willen bieden. Heeft u hier behoefte aan of kent u iemand die wel een luisterend oor kan gebruiken? Klik hier voor meer informatie

Daarnaast willen we u vragen om elkaar in de gaten te houden. Mocht u zelf niet meer naar buiten kunnen om boodschappen te doen of heeft u op andere vlakken hulp nodig, dan willen we u laten weten dat we er ook in deze tijd voor u zijn. Ook als u behoefte heeft aan een luisterend oor. U kunt hiervoor contact opnemen met het Pastoraat. U kunt hen bereiken via pastoraat@veenkerk.nl.

En bij deze de uitnodiging aan jou en u: pak af en toe eens de telefoon en bel iemand, die je anders op zondag in de kerk tegen komt. Gewoon even een praatje. Iedereen zit waarschijnlijk thuis (of is aan het wandelen). Zo blijven we elkaar toch ‘zien’.

De redactie van Kind op Zondag vindt het belangrijk dat het kinderwerk doorgaat. Voor gezinnen, die in deze onzekere tijden de kerkelijke gemeenschap en het vieren met jong en oud moeten missen. Klik hier voor meer informatie

Daarnaast is er voor kinderen online een Witte Donderdag en Paasviering van Verus en Kwintessens beschikbaar. Deze kun je hier bekijken.

Na Pasen zal Rolinka met Studieverlof gaan. De wijkraad zal beschikbaar blijven en diverse dominees zullen haar plek innemen zolang zij met verlof is.

Het Kerkelijk Bureau is in ieder geval t/m 6 april gesloten. De medewerkster van het Kerkelijk Bureau, Hanneke Goumare, werkt thuis en is bereikbaar op 06 82 71 12 36 en natuurlijk ook via de e-mail.

Mozes; deel 5

Mozes deel 5: het volk mag gaan, achter Mozes aan, de vrijheid tegemoet! Het duurde ff, maar hier is de volgende Mozes-vlog. Mozes en ik waren even niet on speaking terms, zogezegd. Maar er is weer wat contact! Liefs van ons allemaal hier uit ons quarantaine-huisje!

Meer lezen

Palmpasenstok maken

Dag kinderen van de Veenkerk, Palmpasen komt er aan, kijk dit filmpje en je weet wat je moet doen! Jouw optocht filmpje kun je ons via e-mail sturen. Ineke maakt dan een totale optocht van alle filmpjes. De gehele optocht krijgt iedereen uit de Veenkerk te zien. Net zoals andere…

Meer lezen

Luister OndersteuningsTeam

. Als een luisterend oor, zijn we als Protestantse kerken Amersfoort Noord-Hoogland, aanwezig voor mensen die door de Corona maatregelen, geestelijk of praktisch in problemen komen. 27 mensen hebben zich aangemeld als teamlid van LOT(genoten); het Luister OndersteuningsTeam. Zij kunnen praktische hulp vragen, financiële hulpvragen en/of serieuze of ernstige situaties…

Meer lezen

Uitstel avond voor de nieuwkomers

Vermoedelijk zullen jullie hier al vanuit gaan, maar voor de zekerheid toch even een berichtje over deze avond. Donderdag 2 april kan helaas niet doorgaan door de maatregelen omtrent het Coronavirus. Een nieuwe datum volgt als we elkaar weer kunnen ontmoeten.

Meer lezen