Tienerkerk

Voor jongeren op het voortgezet onderwijs is er één keer per maand een eigen viering op zondagochtend. Zij gaan gelijk met de ‘gewone’ viering naar een eigen ruimte. Aan de hand van een thema discussiëren de jongeren over het geloof en hun beleving daarbij. Eens per jaar organiseren de tieners met elkaar een viering voor alle gemeenteleden.

Data 2022: 25 september, 23 oktober, 20 november en 18 december.

Data 2023: volgen later.

Tienerdienst zondag 3 juli

Zondag 3 juli a.s. is het weer zo ver: de Tienerdienst! De tieners hebben met de leiding hun eigen dienst voorbereid.Iedereen is van harte welkom: jong en oud!Want er is oppas voor de kleintjes, er is Kinderwoorddienst voor de kinderen die zitten in groep 1 t/m 4 (vanaf groep 5 is het leuk als de kinderen in de kerk blijven)en voor de volwassenen is er veel te zien en te horen, er is voldoende stof tot nadenken en tijdens de dienst horen we ook graag uw mening. Meer verklappen we nog niet.Zo leuk voor de tieners als u en als jij er bij bent!Hartelijke groeten,Ronald & Hilde Kremer

 

Zeilen

Om het Tienerkerkseizoen gezellig met elkaar af te sluiten, willen we met de tieners gaan zeilen op de Loosdrechtse plassen.Voor ervaren zeilinstructeurs, zeilboten, vervoer naar Loosdrecht, eten en drinken wordt gezorgd.

Interesse is er zeker, maar 3 juli a.s. blijkt geen goede datum te zijn. Veel van de tieners kunnen niet.
Daarom is er besloten het zeilen te verplaatsen naar het volgende seizoen na de zomervakantie.
Let goed op de nieuwsbrief en de Tienerkerkgroepsapp voor de nieuwe datum!

Hartelijke groeten,Ronald & Hilde

 

Tienerkerk zondag 29 mei

Zondag 29 mei a.s. is er weer Tienerkerk!We gaan starten met de voorbereidingen van de Tienerdienst van 3 juli a.s.Brainstormen en taken verdelen willen we deze zondag. Dus zorg dat je erbij bent.Start om 10 uur op de bovenste verdieping van de Kamers.Tot dan!Hartelijke groeten,Ronald & Hilde Kremer

 

Vasten – deel 4 – Tijl

Ik heb in de 40 dagen tijd alleen maar water gedronken. Het is goed gelukt en het beviel ook erg. Zelfs zo erg dat ik besloten heb de rest van april ermee door te gaan. Ik heb me er goed aan kunnen houden. Ik was bijvoorbeeld met school op kamp eind maart en daar hadden ze allerlei soorten drankjes, maar ik bleef het bij water houden. En wat ik in deze tijd geleerd heb, is dat ik blij mag zijn dat ik een keuze heb in wat ik kan drinken, want op veel plekken in de wereld kan dat niet zo maar. Dus daar ben ik heel dankbaar voor.

groeten, Tijl

Vasten – deel 3 – Anouk & Stan

De afgelopen 2 weken zijn wij bezig geweest met minder snacken en snoepen. Dit hield vooral in minder in de pauzes naar de supermarkt gaan, maar ook thuis bijvoorbeeld minder snoep en chips te eten. Hier vertellen we allebei een stukje over hoe dit bij ons gelukt is de afgelopen periode

Anouk:
Ik heb thuis minder gesnackt dan normaal, want normaal deed ik altijd als ik thuis kwam iets pakken zoals een koekje. Ik ben in 2 weken ook maar 1 keer naar de winkel geweest, maar als je kijkt naar de weken ervoor deed ik dat ongeveer 2 keer per week. Ik heb dat geprobeerd te minderen, en ik vind ook dat dat prima is gelukt. Ik heb natuurlijk wel nog eens een koekje of iets anders lekkers gepakt, maar minderen is zeker gelukt. Ik had niet perse tijd over, maar dat had ik ook niet echt verwacht.
Stan:
Ik ben de afgelopen 2 weken niet naar de supermarkt geweest, terwijl ik dit normaal zo’n 2 keer per week doe, ook thuis pakte ik minder snel iets uit de kast. Natuurlijk at ik soms nog wel wat lekkers, maar het doel was om te minderen. Ik heb hierdoor niet echt meer tijd overgehouden om bijvoorbeeld aan het geloof te denken. Wel hielp het met mijn schoolwerk, ik liep minder snel naar de kast voor iets lekkers dus raakte ik ook minder snel afgeleid.
Groetjes,
Stan en Anouk

Vasten – deel 2 – Emma

Emma heeft 7 dagen zo weinig mogelijk op haar telefoon gekeken in het kader van het vasten.

De eerste paar ging het heel erg goed, maar daarna merkte ik dat het best moeilijk was. Ik merkte dat als ik niets te doen had dat ik dan snel geneigd was om mijn telefoon te pakken. Maar ik moest de knop om zetten en iets anders gaan doen. Ik zat ook nog vlak voor mijn toets week dus was het extra lastig. We hadden niet een tijd afgesproken hoe lang ik op mijn telefoon mocht, maar ik heb ongeveer per dag 40 minuten er op gekeken. Ik vond het eerst best veel maar toen ik keek naar het gemiddelde van die vorige week keek, was die vorige week veel meer. Dus heb ik het volgens mij gehaald! De tijd die ik nu over had heb ik vooral besteed aan school.

Groetjes Emma!

Vasten – deel 1 – Mats

Tijdens de laatste Tienerkerk hebben we met elkaar gesproken over de 40-dagentijd en over vasten.
Ik sprak af om een week minder te eten. In het begin ging het een beetje moeizaam. Dit kwam vooral omdat ik er niet zoveel bij nadacht en ik gewoon at wat ik altijd at.
Daarom heb ik mijzelf de opdracht gegeven om nog een week door te gaan. In de tweede week lette ik veel meer op wat ik at.
Zo nam ik geen tussendoortje meer mee naar school, at ik 2 boterhammen bij het ontbijt en de lunch in plaats van 3 en at ik geen tussendoortjes zoals koekjes of chips.
Het is niet zo dat ik in deze periode meer aan God of Pasen heb gedacht, wel hield de oorlog in Oekraïne me bezig. Ik kan er voor kiezen minder te eten, daar hebben veel mensen op dit moment echt helemaal niks.

groeten,
Mats

 

Reacties zijn gesloten.