3 april – Stille zaterdag viering met Rolinka Klein kranenburg

Ons hart zwaar van verdriet. Om onszelf, om een geliefd mens, die we missen of met wie we ons verbonden mee weten… het is rouw en rauw… In het donker komen we samen… de muziek, die we horen streelt zachtjes langs onze wangen de tranen droog.

Dan horen we een stem… en een kwetsbaar, maar vastberaden vlammetje dans in de lentewind. Het licht is sterker! Het leven is de liefde waard gebleken!

Om te dat te vieren horen we oude verhalen over licht in het donker, doortocht en bevrijding om als climax te horen: het is Gods geest die levend maakt. Ook jou, u en mij! Ieders naam wordt hardop uitgesproken en (Coronaproof) leggen we ons hart, aangeraakt door het Paaslicht in het doopvont! Het is de Gods Geest die je levend maakt!

Vol van leven gaan wij naar buiten… dichterbij het mysterie kun je haast niet komen! Het voelt nog als een geheim dat we delen…

Deze viering is voor mij (Rolinka) het hart van Pasen. Omdat het alles zegt en benoemt van en over de mens die je bent en mag zijn in het licht van Gods liefde.

video
play-rounded-fill

Reacties zijn gesloten.