A.s. zondag 14 februari vieren we de maaltijd van de Heer! Lees hieronder hoe je dat thuis kunt doen

Wat een prachtige witte wereld! Koud, maar mooi! En meteen ben ik op zoek gegaan naar mn schaatsen, om elke keer weer te ontdekken dat ik t eigenlijk helemaal niet kan. Maar wat vind ik t leuk.

Al dit mooie weer heeft ook ‘n keerzijde: het is glad en glibberig en koud. Vanuit het pastoraat dan ook dit aanbod: kun jij, kunt u, om welke reden dan ook, geen boodschappen halen, moet je ergens heen gereden worden…wat dan ook: laat het weten aan pastoraat@veenkerk.nl. Vermeld je naam en telefoonnummer, dan nemen we contact op om je te helpen. En ook meteen een oproepje aan jou: ken jij iemand in je omgeving, waarvan je denkt: die kan wel even wat hulp gebruiken: schroom niet!

Komende zondag is het zowaar Valentijnsdag. Doet u er wat aan? “Ach, zo’n commerciële dag… Alleen bloemisten en Hallmark en restaurants verdienen er aan… Niets voor mij”, hoor ik de cynicus al zeggen. En natuurlijk zit daar ook wel een kern van waarheid in. De romaticus echter zal antwoorden: “Ja zeker, een dag voor de liefde, die pak ik met beide handen aan!” En hij/zij viert de liefde en/of de vriendschap met een geliefde, met kinderen, met vrienden. En dag op stil te staan bij diegene die je raakt, inspireert, liefhebt, koestert… Ach… mag toch best?

Ondertussen lopen we allemaal wel wat op onze reserves, we kunnen wel een beetje aanvulling van Liefde gebruiken. Dus ik dacht: misschien om een mooie aanleiding om het meest bijzondere liefdesmaal te vieren dat we kennen: de maaltijd van de Heer! Daar delen we de liefde en ín de Liefde die nooit opraakt.

 

Hoe vier ik thuis de maaltijd van de Heer?

Mocht je nou gaan kijken naar de viering zondag, zorg dan dat je zelf een stuk brood en een fles wijn (of druivensap) met een glas bij de hand hebt. Het leukst zou ik vinden als ik daar foto’s van krijg, die kunnen we delen op facebook! App ze naar 06-55874738

Plaats dit brood en je glas bij elkaar op tafel en deel mee met mij op het scherm in deze gaven van Liefde en Verbondenheid. Deel het met elkaar, nadat ik je daartoe in de viering heb uitgenodigd. Reik elkaar het brood aan en zeg dan: Manna uit de Hemel. Schenk voor elkaar het glas uit en zeg: Wijn van het Koninkrijk. (Grote mensen én kinderen). Maak er even je eigen heilige moment van. Als je gedeeld hebt van het brood en de wijn, zegen dan elkaar. Dat kun je als volgt doen: leg je hand op het voorhoofd van de ander en spreek uit: Gezegend ben jij met de Liefde van God.

Ben je nou alleen, of ken je iemand die alleen is, zoek elkaar op en kijk met elkaar en deel dit met elkaar.

Ik ben me bewust dat dit niet voor iedereen mogelijk is om dit fysiek te delen met een ander. Ik wil je op het hart drukken dat je echt gezien en gekend bent bij God. Dat in de woorden en gebaren die we online delen, we elkaar raken en vast houden.

Ik hoop op een mooie viering, in ontroering verbonden met een ieder van u en jou!

Lieve groet Rolinka

Reacties zijn gesloten.