Doe activiteit tijdens advent

Week 2

De adventsperiode is begonnen en met elkaar gaan we op weer weg naar kerst. Iedere week delen we een doe activiteit voor de hele familie! In de tweede adventsweek is het thema ‘Wie ben jij dan wel’? Doen jullie mee?
Buiten activiteit:
We gaan verstoppertje spelen, maar dan net even anders! Dit keer verstop je je en laat je een heel klein stukje zien van bijvoorbeeld je jas, hand of schoen. De zoeker gaat niet op pad, maar blijft op een plek staan. Lukt het de zoeker om te raden wie wie is?
Binnen activiteit:
Wie ben ik? Pak een stapel post its en schrijf een naam op een post it van iemand die jullie allemaal kennen, uit de familie, de kerk of van tv. Plak de post it op het voorhoofd van jouw buurman of buurvrouw. Succes met raden, wie wie is!
Veel plezier!

Week 1

De adventsperiode is begonnen en met elkaar gaan we op weer weg naar kerst. Iedere week delen we een doe activiteit voor de hele familie! Iedere week staan we stil bij een thema. in week 1 is dat; Zie je al wat? Doe je mee?
Buiten activiteit:
Pak allemaal een zaklamp, of het lampje op je telefoon en ga als het donker is met elkaar de tuin in of het balkon op. Kijk om je heen en onthoud goed wat je allemaal hebt gezien. Als je weer binnen bent, pakt iedereen een papiertje. Schrijf zoveel mogelijk dingen op die je hebt gezien. Voor alles wat je hebt opgeschreven, krijg je een punt.
image.png
Binnen activiteit:
Ga gezellig met elkaar aan de tafel zitten. Iedereen heeft een leeg blaadje en een stift voor zich liggen. Doe allemaal je ogen dicht en teken wat lijnen op jouw vel papier. Doe je ogen weer open en kijk of jouw lijnen ergens op lijken. Zie je bijvoorbeeld een huis of een hond in jouw tekening? Bewaar jouw antwoord nog even voor jezelf en schuif jouw blaadje nu twee plekken door. Deze persoon kijkt of hij/zij iets in jouw schets ziet en tekent het af! Hadden jullie hetzelfde bedacht?
Veel plezier!

Reacties zijn gesloten.