De dorstigen te drinken geven

Na de ijspret is het binnen een week lente. Het was wel even bizar om te constateren dat we de ene week de schaatsen onder bonden en de week erop had ik mijn racefiets alweer van zolder gehaald. Het zijn prachtige dagen en het helpt ons absoluut om deze periode dragelijk te houden. Tegelijk is het natuurlijk wel zorgelijk dat er binnen een week zulke grote temperatuurverschillen zijn.
En ook, over dat volhouden. Ik spreek geregeld mensen, en ik merk het bij mezelf ook, die op hun eindje lopen. De trukendoos om het ‘leuk’ te houden is wat leeg aan het worden, de bodem is in zicht. Het toch wel spannende besluit van het kabinet om toch een en ander aan ruimte te geven, laat dat ook zien. De kaars was aan twee kanten aan het opbranden. De ene kant Corona en wat daar allemaal aan zorg bijkomt, en de andere kant de gevolgen van alle maatregelen. Het is en blijft een spannende balans. Ik ben een van die mensen die zich laat bemoedigen door het betere weer, dat we weer naar buiten kunnen, dat de dagen lengen en dat er wel degelijk wat zicht is op steeds meer ruimte en een terugkeer naar een beter samenleven. Ik hoop dan ook van harte dat we misschien wel over een maand weer heel voorzichtig naar de Kamers mogen. Wat zal dat een feest zijn. Maar goed, zo ver is t nog niet. En misschien ben ik te voorbarig… maar hoop doet leven.

Dat gezegd hebbende. Omdat we niet in de Kamers samenkomen, zijn ook alle kringen opgeschort. Dat leek aanvankelijk maar voor een maandje ofzo, maar dat wordt toch wat langer. Online een gesprek voeren over bijbel of zingeving, vind ikzelf best lastig. Maar mochten er onder jullie mensen zijn die zeggen: dat zouden we toch wel eens heel goed vinden, dan wil ik dat met liefde opzetten.
Dus bij deze: heb je behoefte aan een uurtje bijbelkring, even elkaar zien en ontmoeten en voel je je comfortabel bij online: laat het me weten! Bij voldoende animo, ga ik dat organiseren (predikant@veenkerk.nl)

Deze zondag de tweede zondag van de veertigdagentijd. Ik wacht nog met smart op jullie foto’s en videovlogs van de opdracht van afgelopen week (nodig eens iemand thuis bij je uit om samen te eten). En alle begrip als dat erbij inschiet, als de opdracht maar uitgevoerd wordt (zei de juf…).

Deze tweede week staan we stil bij: De dorstigen te drinken geven.
En dan in de bredere zin: de waarde van water.
Het lijkt zo gemakkelijk, wonend in waterland Nederland. Maar ook hier hebben we al wat zomers te kampen gehad met droogte en zijn er best heel wat te natte winters geweest. Ergens een tekort aan of een teveel van hebben is in dit geval niet goed. Hoe houden we de balans in het oog? Hoe kunnen we stilstaan bij onze waardering voor water?

Aantal tips:

Douche eens twee minuten korter dan normaal
Draai alleen de afwasmachine als ie helemaal vol zit.
Laat de kraan niet lopen bij het tandenpoetsen.
Repareer die lekkende kraan.
Sproei je tuin met opgevangen regenwater…

Succes!! En doen!!
Een mooie tweede zondag van deze veertigdagentijd gewenst. Eentje met een kleine preview van het grote feest dat komt.
Hoe? Kijk zondag naar de viering!

Hartelijke groet,
Rolinka

Reacties zijn gesloten.