De eerste adventszondag

De eerste adventszondag komende zondag 3 december. De tijd van verwachting, van hoop op anders en beter. Langzaam toeleven naar iets meer licht en vrede…eindelijk vrede. We slagen er maar matig is, die vrede… Misschien is het juist daarom zo belangrijk en bijna een heilig moeten om wél over vrede te blijven praten, het woord uit te roepen, het te beschrijven en steeds weer voor te doen, hoe dat werkt…vrede. Vrede voor alle mensen. Dat is immers waar kerst ons over vertelt, over de Godsdroom die waar wordt in de geboorte van een kind, een kind dat vrede zal brengen. Die droom, die mag weer levend worden. Die stellen we ons voor ogen. Onmisbaar in deze onze tijd, denk ik.

Komende zondag zal Alain die eerste advent vieren. De eerste stapjes op weg naar kerst, speurend en zoekend of we elkaar kunnen bemoedigen om het niet op te geven met de wereld en met de mens… Mooie viering met elkaar.

Mooi ook om dan mee te doen met de beweging: Ik zet je in het licht. Meer info in de nieuwsbrief en de website. Het gaat er om dat we in een soort kettingreactie mensen even laten zien en weten dat we ze zien en dat we ze het goede wensen. Met een bloemetje en/of een kaars. Ik zie jou mens, en je bent alle moeite waard! Kleine moeite, groot plezier.

Ondertussen zal dit weekend ook het hart vol andere verwachting kloppen. Want die goedheiligman dwaalt immers ook door ons land, over daken en langs ‘s-heeren wegen op zijn paardje Ozosnel. Ik vind t mooi om te zien dat er nu steeds reclame gemaakt wordt voor tweedehands speelgoed. Het idee dat alles nieuw, groots en hip en duur moet zijn, is niet meer. Het gaat om het gebaar, om het verhaal van die Sint en de tradities die erbij horen. Snedige gedichten (die laten wij dit jaar om begrijpelijke redenen maar even achterwege), de surprises, de dobbelspellen, de gevulde schoenen, het kloppen op het raam, het zingen en alle oooooh’s en aaaaah’s als het papier van de pakjes gescheurd wordt. Het hoeft niet duur en nieuw. Ogen vol verwondering, monden vol met pepernoten en rode wangen van de opwinding… dat is Sinterklaas vieren. Mocht dat voor jullie dit weekend gaan gebeuren: heel heel veel plezier.

In deze nieuwsbrief en op de website komt zo langzaamaan alle informatie over de evenementen de komende maand. De musical, de vieringen, maar ook het Winterzzz festival met mini lichtjestocht samen met De Kamers. Houdt alles goed in de gaten, er zijn genoeg mogelijkheden om elkaar te ontmoeten! Mooi!

Reacties zijn gesloten.