Eindstand Vakantiegeld Delen 2022

De werkgroep Vakantiegeld Delen heeft de balans opgemaakt van Vakantiegeld Delen 2022. Dit jaar is een totaalbedrag uitgedeeld van €89.030. Hiervan hebben 238 huishoudens in Amersfoort een bijdrage ontvangen. Daarnaast kregen vier inloophuizen elk een bijdrage van €400, om een vakantie-activiteit te kunnen organiseren. De opbrengst was bijna net zo hoog als vorig jaar; een prachtig resultaat! Hierdoor konden mensen soms tóch een zwemabonnement voor de kinderen kopen, of tóch een langverwacht familiebezoek afleggen.

Het doel van de actie Vakantiegeld Delen is dat mensen iets van hun vakantiegeld delen met anderen die moeten rondkomen van een minimuminkomen en die niet op vakantie kunnen. De adressen van begunstigden werden dit jaar (uiteraard met toestemming van de begunstigden) aangeleverd door diaconieën, inloophuizen, wijkteams, Indebuurt033, basisscholen en Voedselfocus. Vanwege de hoge inflatie en energiekosten, was een financieel extraatje bij veel mensen welkom.

De werkgroep dankt iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze actie, door het doorgeven van een adres of het delen van zijn/haar vakantiegeld!

Groeten,

Liesbeth, Hielke en Irene

Reacties zijn gesloten.