Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

28 maart Paaschallenge

28 maart 2021 @ 10:00 - 13:00

 

Stel je voor dat je in een tijdmachine kan stappen, terug naar het jaar 30 van onze jaartelling. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. Je zit middenin het verhaal van Pasen.

Dat gaan wij doen met Palmpasen, op zondag 28 maart. Iedereen kan en mag meedoen! De PaasChallenge van 2021 is een coronaproof QR-codespel waarbij deelnemers in kleine groepjes (of meerdere personen mits uit één huishouden) mee kunnen doen. Even weg van je beeldscherm, Pasen beleven op een fysieke en uitdagende manier.

Je hoeft niet te reserveren, je kunt de tocht starten ergens tussen 10 uur en 13 uur. Startpunt is de Kamers en het duurt ongeveer een uur. Bij de Kamers zal iemand aanwezig zijn van de organisatie om je op weg te helpen. Wat je wel nodig hebt om deze tocht te kunnen lopen kun je hier lezen: Instructie voor de deelnemers, geactualiseerd 16 maart

Het spel

De PaasChallenge 2021 is een QR-codespel waarbij de deelnemer een ’tegenstander’ van Jezus is. Hij weet echter niet welke rol hij heeft en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Met de QR-codes ontdekken de deelnemers steeds wat de opdracht is. Dit kan in de vorm van een filmpje zijn maar ook een tekst of audioboodschap. Het is echt een bijzondere manier om de start van de Stille Week mee markeren. Zeker ook met elkaar. We zullen elkaar onderweg namelijk best eens tegen kunnen komen. Zondag 28 maart tussen 10 en 13 uur kun je op je eigen moment je paaschallenge aangaan, met je gezin, vrienden, buren! Doe mee!!

 

Gegevens

Datum:
28 maart 2021
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Veenkerk
Wezeperberg 1
Amersfoort, Utrecht 3825DJ Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.