Groen doen begint jong

Zondag 2 juni deed ik de adoptiedienst over ‘Hoe groen is het verhaal van de Bijbel’. Hoe groen? Nou, donkergroen, zou je kunnen zeggen als je de dienst meemaakte. Ik legde het uit aan de hand van o.a. een schilderij van het Vrederijk uit Jesaja 11. Afgaand op de reacties kwam de boodschap over. ”Een goed stemadvies”, zei de een. Anderen zeiden “Stof tot nadenken”, “Scherp én diep” en “Ik blééf luisteren”. Het leukste vond ik om de kinderen – zie foto – op pad te sturen. Die gingen afval prikken. Ze kwamen met drie zakken terug. Vooral de stukken piepschuim (een heel vervelend soort afval) zullen ze niet snel vergeten. Groen doen begint jong! En wat mij betreft zetten we de vraag hoe ‘groen’ we als Veenkerk willen zijn op de agenda van het volgend seizoen.

Reacties zijn gesloten.