Homies steungezinnen

 

Op woensdagavond 15 november organiseert Stichting Present een informatieavond over Homies steungezinnen. Als Homies ondersteun je een gezin dat hulp kan gebruiken. Bijvoorbeeld door een kind een rustige speelplek te bieden, regelmatig mee te nemen tijdens een uitstapje in het weekend of juist doordeweeks mee te laten eten, net wat bij jullie past. Op die manier kun je klaarstaan voor een kind dat even een andere plek nodig heeft, of overbelaste ouders ontlasten. Hulpverleners melden de gezinnen die een steuntje in de rug nodig hebben bij Present aan, zodat Present een match kan maken met een passend gezin.   

Zouden jullie ook wat voor een ander gezin willen betekenen? Op 15 november vertellen wij je graag alles over deze geweldig leuke vrijwilligersrol. Tijdens de avond zijn er twee Homiesgezinnen aanwezig om over hun ervaringen te vertellen. Zo krijg je een goed beeld van hoe het is om Homies te zijn, en hoe je deze rol in zou kunnen vullen. Homies Steungezinnen is actief in Amersfoort, Bunschoten, Leusden en Soest. 

Van harte welkom op Nijverheidsweg Noord 60-35 (achterkant van het gebouw) in Amersfoort. Inloop vanaf 19.45, zodat we om 20.00 uur kunnen beginnen. Om 21.30 uur willen we de avond afronden. Zien we jou daar? Aanmelden gewenst (niet verplicht) via info@presentamersfoort.nl.  

Mensen die meededen zeggen over Homies:  

“Echt een win-winsituatie, wij genieten zo van het kleine meisje. De kinderen vinden haar ook lief en onze dochter tekende haar zelfs mee met de gezinstekening!”  

“We hebben nu contact met mensen die we anders nooit zouden ontmoeten en dat is echt verrijkend.” 

“Pleegzorg was voor ons (nog) een stap te ver. Dat we via Homies een gezin een dagdeel per week konden ondersteunen, leek ons een prima alternatief. Het laagdrempelige karakter van Homies sprak ons enorm aan.”    

Reacties zijn gesloten.