Kamerbreed van 6 november is geannuleerd

Helaas is dit evenement geannuleerd wegens de verscherpte maatregelen. Kamerbreed over dit onderwerp zal worden verplaatst naar een later moment. De volgende Kamerbreed is op 4 december 2020. Thema: Alles is familie… Voor zover het zich nu laat aanzien, zal deze wél doorgang vinden. 

Theater de Kamers gaat twee weken dicht, we hopen u over twee weken weer even gastvrij te kunnen ontvangen. 

De enige talkshow van en voor Vathorst en Amersfoort.

Mogelijk gemaakt door Theater de Kamers en de Veenkerk.

Met prikkelende gesprekken, reportages door jongeren en live muziek van Amersfoortse artiesten.

Wanneer: 6 november

Waar: Theater de Kamers

Hoe laat: 20 uur

Presentatie is in handen van Rolinka Klein Kranenburg

6 november: Doodgewoon de dood

De maand november wordt in verschillende tradities en culturen gezien als de maand waar de dood en afscheid en herdenken centraal staat. Begin november hebben we Allerzielen, de dag waarop van oudsher in de Rooms Katholieke traditie wordt stil gestaan bij dierbare overledenen. Het programma ‘Ode aan de doden’ en ‘voor wie steek jij een kaarsje op’ heeft navolging in zowel kerkelijke als niet-kerkelijke initiatieven. We gaan praten over de rituelen rondom de dood en uitvaarten, over de taal die we gebruiken voor dood en hoe wij de dood benaderen in onze moderne samenleving. Sprekend over de dood, vieren wij ook het leven, dat kan niet anders. Hoe verhouden wij ons daarmee?

Gasten voor deze avond zijn:

Howard van Dodemont

Bekend acteur en regisseur maar ook verpleegkundige. Toen Nederland in Lockdown ging pakte Howard zijn werk weer op in de verpleging en werkte op een corona cohort in Amsterdam. Hij schreef er een lied over.

Geurt Roffel

Een van de pastores van Het Brandpunt in Amersfoort. Hoe kies je taal bij een afscheid. Hoe werken rituelen en hoe belangrijk is dat eigenlijk? Wat hebben God en dood met elkaar te maken?

Jan. Uitvaartzorg

Zijn drijfveer is het met nabestaanden samenstellen van een persoonlijke en unieke uitvaart, dat recht doet aan het leven en sterven van hun dierbare.

Reacties zijn gesloten.