Klaprozen en vakantie

De Geest is uit de fles en waait waarheen zij wil, Gods Goede Geest. Als zaadjes van klaprozen! Wist je dat klaprozen zelf maar 1 jaar leven, maar dat hun zaadjes hartstikke sterk zijn? Ze kunnen zo jaren een veld klaprozen in stand houden. Steeds weer komen er nieuwe bloemen op en zelfs na tientallen jaren wachten, kan het bloemzaad nog ontkiemen, tot in de meest voedingsarme grond. Prachtig symbool dus voor vrijheid en veerkracht, voor eeuwigheid en eindigheid, voor verrassingen en toekomst! Bedenk dat maar wanneer je nu over de rondweg door Vathorst rijdt.

Voor mij is het nu even genoeg geweest. Wij gaan twee weken op vakantie. Naar Italië. Dit keer (ik voel het schaamrood van mijn vliegschaamte op mn wangen gloeien) met het vliegtuig. Omdat t relatief een korte tijd is en we er wat tegenop zien om drie dagen te rijden tot we op plek van bestemming zijn, kiezen we voor het vliegtuig.

Terugkijkend was dit een prachtig, maar ook pittig seizoen voor mij. Vol goede moed begonnen, ook wat betreft tijdsindeling en grenzen en al die dingen. Maar na papa’s overlijden is die structuur wat weggeebd. Ik ben weer gaan werken, dat was en is ook troostrijk en goed, tegelijk ook wel wat veel van het goede. Na Pasen begon de energie al wat minder te worden. Daarbij hebben we in prive best wat turbulentie gehad, die ook niet in de koude kleren is gaan zitten. Zonder in detail te treden, lijkt t erop dat dat nu allemaal de goede kant op gaat en zal de rust op dat vlak terugkeren. Dus nu even echt weg, andere omgeving, hoofd en hart rust gunnen en opladen.

Voor mn gevoel heb ik de afgelopen twee maanden minder energie kunnen geven aan de Veenkerk dan ik gewoon ben. Dat voelt dan als tekort schieten en al dat, en dat hoef ik dan niet te zeggen, maar ik zeg t toch. Het is dan ook goed en nodig om echt los te laten nu. Ik laat u en jullie in de capabele handen van ons pastoraatsteam (mail pastoraat). Henriette en Rubina, en ook de dames van het team, Corry, Laetitia, Gerda, Esther, Tonie en Loes zijn er voor u en jullie.

Martin Snaterse van De Inham zal voor mij waarnemen deze periode van 25 mei tot en met 12 juni.

Martin Snaterse: 06-17388270, mail

Komende zondag zal Regina voorgaan, nu als echte dominee! Ik wens haar en jullie vanaf deze plek een mooie viering toe en wij zien elkaar na mijn vakantie, fris fruitig!

Reacties zijn gesloten.