Klaprozen

Halverwege mei alweer.
De klaprozen staan in de berm.
De zonnewarmte is voelbaar.
De mensen lachen meer. Zo lijkt het.
De gezichten zijn vriendelijker. Of is het mijn gezicht dat weerkaatst wordt? Ik weet het niet.
Wat ik wel weet dat deze tijd opener aanvoelt, en tegelijk kwetsbaarder. Het kan zo maar weer anders…
Ondertussen weten we van geweld en verdriet, kennen we de dood en ziekte en pijn. Het is er nog steeds.
Wij gaan door. Het leven wenkt en roept: kom hier, pak me beet! Voorzichtig, om haar niet te breken, pakken we het tussen duim en wijsvinger.
Bekijken het eens goed.
Dit is van mij, denken we dan.
Míjn leven…
mijn léven…

Komende zondag mogen we weer luisteren naar Alain Verheij! Hij heeft een nieuw boek uit: Geld en Go€d. Over hoe een christelijke levenswijze en economie met elkaar verbonden zijn… of niet. Ik hoop dat hij zijn boek meeneemt en wellicht ook verkopen gaat na de viering, het is zeker de moeite waard.

In diezelfde viering zult u ook terug horen wat de uitkomst/opbrengst is van de laatste vieringen waarin wij met elkaar nagedacht hebben over de Veenkerk. Hoe ervaren wij de Veenkerk en wat vinden we hier. En ook: wat maakt dat wij vinden dat de Veenkerk moet blijven. Dit zullen we dat op woensdagavond 18 mei in de Inham aan de andere wijken presenteren. De bedoeling is dat we zo een beter beeld krijgen van elkaar als drie wijken in Amersfoort-Noord. Vandaaruit kunnen we dan ook scherper nadenken over hoe we deze wijken financieel kunnen blijven dragen. En met name voor de Veenkerk is dat echt belangrijk dat we dit met elkaar actief gaan benaderen. We komen nog steeds veel geld tekort. Dus alle reden om er zondagochtend en ook woensdagavond de 18de bij te zijn!

Een andere datum die u alvast mag noteren in uw agenda is de seniorenmiddag op 3 juni 2022 tussen 15 en 17 uur in Theater de Kamers. En eigenlijk is deze middag voor iedereen die dan ook toevallig in de buurt is. De senioren krijgen allemaal een persoonlijke uitnodiging.

Vanaf 15 uur staat er een hapje en een drankje klaar en is er alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten over de afgelopen periode. Kom je ook?

Tot snel in en om de Veenkerk!

Lieve groet

Rolinka

Reacties zijn gesloten.