Koude wereld

Wat een koude wereld. Maar wat een prachtige plaatjes geeft dat ook. Er is zelfs al geschaatst! Ondertussen merk ik dat de tijd vliegt en ben ik zelfs af en toe de dagen wat kwijt. Er gebeurt veel tegelijk. In de Veenkerk zeker:

Heb je al kaartjes voor de musical! Gauw kopen (dat kan hier)

De Lichtjestocht van 23 december is in volle voorbereiding

De kerstvieringen op 24 en 25 december zijn in de maak

Het is veel! Er zijn ook veel mensen druk mee. Het kan ook weer, mag ook weer. Afgelopen twee jaar hebben we een ingetogen kerst gevierd, achter gesloten deuren. Dat we elkaar nu weer mogen ontmoeten, samen komen en zingen (veel zingen, dat beloof ik u), dat is toch wel heel erg tof. En die vreugde daarover zie je overal terug. De kerstreclames zijn echt over the top en veel dit jaar… sommigen wel origineel, moet ik zeggen ( ik vind die van het Kruidvat erg leuk) en sommigen ook wel heel heel erg sentimenteel… En je zult er maar niets mee hebben, of opzien tegen deze tijd van het jaar, dan krijg je al dat zogenaamde kerstsentiment wel behoorlijk opgedrongen. Want dat merk ik ook bij mezelf, bij het zien van al die reclames. Er komt een opstandigheid in me. Een soort verongelijktheid en boosheid ook. Kerst is zeker een familiefeest en ja, we zoeken elkaar op. Maar door al die volle tafels, kerstmannen en glitters en bellen kunnen we soms ook vergeten waar het ooit om begonnen is. En ik merk dat ik dan een soort purist ben en moraalriddder en dat ik er wat van vind ook…al die bling bling…En dat er zoveel mensen zijn voor wie deze tijd alles behalve een feest is en in de kou zitten of alleen of in oorlog of..of..of. Kortsluiting in mn hoofd en hart. Want ondertussen doe ik er ook aan mee, staat mijn kerstboom en geniet ik van de sfeer in huis met de lichtjes en kijk ik enorm uit naar het vieren van kerstfeest met u en jullie in een volle zaal en met mijn familie. Zo dubbel is het.

Zaterdagavond 24 december vieren we de Kerstnacht: alle gelegenheid om in die dubbelheid te bestaan. Om te benoemen al die pijn en verdriet en onrecht, precies al dat wat God beweegt om mens te zijn in kwetsbaarheid. En om te zingen en te vieren en te gedenken dát God ons zo menselijk nabij is gekomen in de geboorte van een kind. Kerst is gewoon een heel dubbel feest…

Liefs Rolinka

Reacties zijn gesloten.