Ode aan de Doden

22 November Ode aan de Doden

Als jouw naam klinkt
zie ik even
hoe je liep en wat je zei,
wat er altijd is gebleven
van jouw leven diep in mij.

Als jouw naam klinkt
stroomt er water
uit mijn ogen, door mijn ziel.
Onze dromen, plan voor later,
tijd die in het water viel.

Nu jouw naam klinkt
komt tot leven
hoe je mij hebt meegemaakt,
mee geschapen, weggegeven,
mijn bestaan hebt aangeraakt.

Nu jouw naam klinkt
wacht ik onder
onze levens eens een hand,
ook al voelt nu alles zonder,
God brengt ons weer in verband
.

De viering is hier terug te kijken.

Normaal gesproken gedenken we tijdens onze Ode aan de Doden onze geliefde dierbaren, door hun namen te noemen en hun naam op te schrijven op een vlinder. Nu we niet met heel veel mensen samen kunnen komen, zal dat gedenken een beetje anders gaan. Wilt u dat de naam van uw geliefde dierbare hardop wordt uitgesproken in de viering, dan mag u nog steeds deze naam aan mij doorgeven. Ik zal ze noemen, met liefde en respect. We zullen dat moment markeren die past bij de vorm waarop we nu vieren.

Gedenken op Coelhorst  van 15u tot 16u

Daarnaast organiseren de Veenkerk en de Inham samen een moment van gedenken op begraafplaats Coelhorst. Op zondagmiddag 22 november vanaf 15 uur wordt er op begraafplaats Coelhorst de mogelijkheid geboden om, volgens de richtlijnen van het RIVM, samen te komen en middels een moment van gedenken stil te staan bij de dierbaren die daar hun laatste rustplaats hebben.

U bent tussen 15 uur en 16 uur van harte welkom. U wordt ontvangen door ds Martin Snaterse en ds Rolinka Klein Kranenburg. Als u dat wilt, zal een van hen met u meelopen naar de rustplaats van uw dierbare om daar een licht te ontsteken en een zegen uit te spreken.

Nog even over onze livestream:

Onze livestream werkt geweldig. Ik ben erg blij met de reacties die we krijgen op de vieringen en de hoeveelheid mensen die kijken. We doen het niet voor niets! Fantastisch.

Tijdens de viering maken we veel gebruik van youtube filmpjes. Het kan gebeuren dat u tijdens het kijken naar de livestream dan even een zwart beeld krijgt. Dat heeft te maken met rechten van muziek en film. Die mogen we niet zomaar ‘uitzenden’. Men is op dit moment bezig om te kijken op welke manier we een soort licentie kunnen krijgen om dat wél te doen. Maar tot die tijd staat het beeld toch even op zwart. Niet getreurd, de livestream hervat zichzelf, zodra de muziek is afgelopen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.