PaasChallenge

Dit weekend verschuift de klok een uurtje. Ik heb daar toch altijd even last van… soort van jetleg. Het is maar een uurtje, maar toch. Maar wel even handig om in de gaten te houden, zeker ook in verband met de Paaschallenge die we komende zondag tussen 10 en 13 uur gaan houden. Je kunt elk gewenst moment tussen die tijd starten, opgeven is niet nodig.

Wat gaan we precies doen:

Dit spel neemt je mee door de stad Jeruzalem in de tijd van Jezus. Je kiest in het begin van het spel één van de vier karakters:

  • Claudia: een powervrouw die haar tijd ver vooruit is.
  • Juda: een man die leeft voor liefde.
  • Jozef: een spirituele leider.
  • Jozua: een echte vrijheidsstrijder.

Je mag als vrouw ook voor een mannelijk karakter kiezen en als man voor Claudia. Alle vier de karakters waren tijdgenoten van Jezus. Laat je daarna leiden door het verhaal. Je kunt als duo/gezin hetzelfde karakter kiezen maar je kunt ook ieder verschillende karakters kiezen. Dat maakt voor het spelen van het spel niet uit.

In coronatijd is het niet mogelijk een groot spel met z’n allen tegelijk te spelen. We houden ons aan de regels van de overheid. Je loopt de PaasChallenge daarom met mensen uit je eigen huishouden, of met een tweetal uit verschillende huishoudens. Deze voorwaarden gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar.

Duur

De PaasChallenge duurt ongeveer 1 a 1,5 uur.

Coronaproof

Zorg dat je op veilige afstand van elkaar en andere mensen blijft. Probeer ruiten en objecten in het spel niet aan te raken. De organisatie zal deze ook regelmatig schoonmaken of desinfectiemiddel bij objecten plaatsen.

Meenemen

Neem de volgende zaken mee:

  • smartphone met een volle batterij (+ eventueel een powerbank) en een internet abonnement.
  • op smartphone: QR Scanner app (bij een Iphone werkt dit via de camera)
  • hamer
  • 10 spijkers
  • vork
  • een pen of potlood

Startpunt & starttijd

De start is bij Theater de Kamers. Daar krijg je je eerste instructie. We eindigen ook weer bij de Kamers

QR codes en route

Tijdens het spel volg je QR codes en een routeblad. Dit routeblad hangt bij de Kamers. Maak hier een foto van met je smartphone. (De organisatie legt ook enkele printjes van dit blad neer voor mensen met slechte ogen of een matige camera)

Op het routeblad staan de negen spellocaties. Via je smartphone krijg je te horen naar welke letter je moet gaan.

Verhaal

Tijdens het spel volg je de verhaallijn van het door jou gekozen karakter. Scan altijd de kleur/het symbool van het karakter dat je bij de start hebt gekozen. Als je met een tweetal loopt, kun je ook twee verschillende karakters kiezen.

Onderstaande QR-codes zijn slechts bedoeld als voorbeeld (deze voorbeelden werken niet!) Tijdens het spel moet je dus steeds de QR-code met het symbool van jouw keuze scannen.
Als je deze QR-code scant krijg je een audio-bericht te horen. Scroll na het beluisteren van het audiobericht verder door naar beneden om geen opdrachten, tekst en aanwijzingen te missen!

Keuzes en scoreblad

In het spel maak je keuzes voor het door jou gekozen karakter. Deze keuzes resulteren in een score. Deze score vul je in op het scoreblad. Dit scoreblad ligt voor je klaar op locatie 1, het startpunt. Elk karakter heeft een eigen symbool om de score bij te houden.

Ik hoop jullie natuurlijk met zoveel mogelijk en Corona-proof tegen te komen die zondag! Mooie start van de Stille Week!

Hartelijke groet Rolinka Klein Kranenburg

Reacties zijn gesloten.