Palmpasenoptocht

Het was een mooie feestelijke afsluiting van de Palmpasen-dienst afgelopen zondag. De optocht van de kinderwoorddienstkinderen met hun palmpasenstokken. En voorop met ook een versierd kruis op papier liepen de kinderen van de Mini-kerk. Wat een prachtige optocht.

Wat was ook alweer de symboliek achter alles wat aan de Palmpasenstok hing, vroeg Rolinka. Wist iedereen het in de kerk ook nog?

De Palmpaasstok heeft de vorm van een kruis en verwijst naar Goede Vrijdag, de dag waarop Jezus de kruisdood stierf. De palmtakjes op de stok verwijzen naar Palmpasen, mensen stonden langs de kant van de weg te wuiven met de takken. De broodhaan op de stok verwijst naar Witte Donderdag, het breken en delen van het brood bij het laatste avondmaal én naar Petrus waarbij de haan 3x kraaide toen hij zei Jezus niet te kennen. De eieren op de stok staan symbool voor nieuw leven en verwijzen naar Pasen. De rozijntjes verwijzen naar de 30 zilverlingen als loon voor het verraad van Judas en de 12 chipjes naar de 12 discipelen. 

Dank aan alle begeleiders die heel hard hebben moeten doorwerken om deze palmpasenoptocht voor elkaar te krijgen.

Reacties zijn gesloten.