Samen naar de slavernij-tentoonstelling

Let op: aangepaste data!

‘De Eerstelingen’ geschilderd in opdracht van de Hernhutters in Hessen (Duitsland) rond 1750 en verhuisd later naar de Evangelische Broedergemeente in Zeist. Het doek meet 252 bij 395 cm.

Wie gaat deze zomer mee naar de tentoonstelling ‘Christendom en slavernij. Een Nederlands verhaal?’ van het Catherijne Convent in Utrecht? De museum-website prijst haar aan met: “Aan de hand van historische bronnen, persoonlijke reflecties, onderbelichte perspectieven en hedendaagse kunst krijg je inzicht in de vaak onbesproken relatie tussen het christendom en het Nederlandse slavernijverleden… Deze geschiedenissen werken door tot op de dag van vandaag.” Het lijkt mij echt iets om samen te gaan bekijken en over na te praten.

Ik denk aan een groep van maximaal twaalf deelnemers en heb twee data gepland: zaterdag 3 augustus 11 uur of zaterdag 24 augustus 11u. Aan de Westzijde van CS Utrecht vertrekt lijn 2, die stopt voor de ingang van het museum. Toegangsprijs: €15 euro, museumkaart gratis, 65+ €13,50, studenten €7. We krijgen vooraf een inleiding (bijdrage €5 euro p.p.) en na een eerste ronde van vijf kwartier pauzeren we en wisselen ervaringen uit. Opgeven bij: Willem Klamer.

Je kunt natuurlijk ook gaan wanneer het jou uitkomt, de tentoonstelling loopt van 29 juni tot en met 22 september, informatie op de website www.catherijneconvent.nl, doorklikken naar Christendom en slavernij’. Adres: Lange Nieuwstraat 38, Utrecht, 15 minuten lopen vanaf CS.

Willem Klamer

Reacties zijn gesloten.