Samenwerking Bzzzonder en Veenkerk

Er is een gesprek geweest tussen Bzzzonder en de Veenkerk om te kijken waar we de onderlinge samenwerking kunnen versterken. Bzzzonder richt zich net als de Veenkerk op meer naamsbekendheid, toegankelijk zijn voor iedereen en weer financieel gezond worden. Zo was het Zomerfestival dat zij onlangs organiseerde een groot succes en dit trok veel bezoekers die enorm verrast waren over de leuke locatie en de activiteiten die er zijn. Bzzzonder heeft dan ook de wens om maandag, donderdag en zondagmiddag open te gaan voor onder andere de buurtbewoners die hier kunnen genieten van een drankje binnen of buiten op het terras. Ze gaan dit kleinschalig starten omdat het in deze tijd lastig is om horeca personeel te vinden. 
 
Gezamenlijke activiteiten en zichtbaarheid
Wij hebben onze activiteitenkalender van de Veenkerk voor het komend seizoen met Bzzzonder gedeeld. Misschien zijn er activiteiten die we gezamenlijk kunnen oppakken vanuit hetzelfde maatschappelijke doel. Bijvoorbeeld de breiclub, filmavonden, theatervoorstellingen, kinderkerstmusical zodat beide partijen hier voordeel van hebben. Niets ligt nog vast, maar we gaan de komende periode benutten om te kijken wat er samen mogelijk is, wat wel en niet werkt. Ook hebben wij de wens uitgesproken dat de Veenkerk beter zichtbaar is aan de buitenkant van het gebouw en dat we weten wie wanneer welke ruimte in de Kamers huurt.
 
Wat betekent dit concreet voor de Veenkerk?
  • Vanaf zondag 11 september gaat vanaf 12 uur een deel van het het buitenterras onder de tent open voor buurtbewoners. Nu hebben we gelijktijdig ook Startzondag! Kan dat wel samen zul je misschien denken? Bzzzonder verwacht zeker geen stormloop van bezoekers het is nergens bekend dat ze open zijn. Wij denken dat als zij onder de tent bij de foodtruck hun drankjes uitserveren wij hier minimaal hinder van ondervinden. Wij houden die middag de beschikking over de keuken, het terras, toiletten, de oppasruimte en de inspiratiezaal boven. Voor de Veenkerk is dit ook gelijk een mooie gelegenheid om te laten zien wie we zijn en wat we doen met elkaar. 
  • Voorlopig blijven wij zelf koffie schenken na de dienst, maar het staat je vrij om betaalde koffie van Bzzzonder te nemen. 
  • Voor de kosters betekent dat de afsluiting van het pand op zondag niet meer hoeft, dat doet Bzzzonder voortaan zelf.
Heb je vragen of loop je tegen dingen aan, neem dan gerust contact op met
Mail:
Rolinka Klein Kranenburg klik hier
Danielle Donath klik hier

Reacties zijn gesloten.