We’ll meet again…

Het kan je niet ontgaan zijn, we gaan steeds meer ‘open’. Met de daling van de cijfers, groeit onze bewegingsvrijheid. Ik denk zo nu en dan een zucht van verlichting te horen. Tegelijk is t natuurlijk nog niet weg, Corona. Nog steeds hoor ik uit mijn omgeving van mensen die getroffen zijn door het virus, zo vlak voor de vaccinatie, en die er behoorlijk last van hebben. Dus we blijven zorgvuldig.

Ondertussen nemen wij toch  de stapjes naar een nabijere ontmoeting. We doen dat zorgvuldig en volgens de aanwijzingen van het RIVM en de PKN. Ik merk dat t ook goed is om dat langzaam te doen, zodat we kunnen wennen. Langzaam weer vertrouwen krijgen in het met een groep mensen bij elkaar zijn. Elkaar durven ontmoeten en spreken. Voor diegene, die gevaccineerd zijn, zal dat al best een stuk ‘vrijer’ voelen. En diegene, die nog wacht op de vaccinatie, als ik naar mezelf kijk, voelt zich ook minder gespannen. De kans dat ik iemand ziek maak, die al twee keer is gevaccineerd is klein. Al met al een groeiend vertrouwen in samen-zijn.

 

De versoepelingen vertalen zich ook naar ons kerk-zijn:

WE GAAN WEER ZINGEN!

Okay, we zingen niet uit volle borst, maar we mogen wel weer meezingen. Net zoals als je normaal gesproken praat. Aangezien we wel op anderhalve meter zitten en de ruimte wordt geventileerd en er al best wat mensen gevaccineerd zijn, kan het weer. En als ik zo om me heen lees en beluister van collega’s, dan hoor ik ook hoe emotioneel dat is. Iemand schreef: “We mochten weer zingen, maar bij mij kwam er geen geluid uit, ik had een brok in m’n keel.” Ik kan me dat zo goed voorstellen!

Ook wij zullen as zondag op drie momenten in de viering mee kunnen zingen. Ik kijk er enorm naar uit!

 

WE GAAN WEER KOFFIE DRINKEN!

En dat doen we buiten, het weer werkt mee. En om dat dit de eerste keer is na zo lange tijd, is er ook iets lekkers bij, om het extra feestelijk te maken.

 

ER MOGEN MEER MENSEN IN DE RUIMTE!

In de Kamers betekent dat maximaal 45. Anders kunnen we de anderhalve meter niet borgen. Nu is het de laatste weken echt niet superdruk, dus kom gewoon (wel met reservering). Wat zou het mooi zijn om meer mensen te zien op zondag morgen. Er is ook kinderwoorddienst en oppas. Voor de kinderwoorddienst is een aparte reserveringslink.

 

Kortom: een best bijzondere zondag, juni de 13de… En ik hoop dat met u, met jou te mogen beleven. En mocht je er toch niet bij kunnen zijn, dan is er in ieder geval ook de livestream.

 

WAAR GAAN WE HET OVER HEBBEN?

De Samaritaanse vrouw… Wie? Nou… de Samaritaanse vrouw. Een vrouw die Jezus ontmoet bij een waterput, midden op de dag. En aan dit plaatje is van alles wat opzien baart, en wat dat is, dat zal ik je vertellen. Kom maar gewoon, dan beleven we het samen mee.

 

Hartelijke groet dominee Rolinka

Reacties zijn gesloten.