Zoekplaatje

Een zoekplaatje….

De zeven werken van Barmhartigheid… kun je ze vinden?

  1. De hongerigen te eten geven
  2. De dorstigen te drinken geven
  3. De naakten kleden
  4. De vreemdelingen herbergen
  5. De zieken verzorgen
  6. De gevangenen bezoeken
  7. De doden begraven

De komende veertigdagentijd zullen we langs deze werken van barmhartigheid wandelen. Elke week één. En we laten ons erdoor aanspreken. Op wie we zijn en wat wij doen voor onze naaste, veraf en dichtbij. Elke week opnieuw. Als een soort storende zoem in je oor. Want natuurlijk, we kunnen niet alle honger in de wereld wegnemen en alle ziekten uitbannen…Ik weet nog dat ik vroeger als kind wel eens iets niet lustte. Spruiten bijvoorbeeld. En dan spraken mijn ouders de gevleugelde woorden: kinderen in de derde wereld hebben helemaal niets te eten, dus wees blij en dankbaar. En dan wilde ik nog wel eens opperen dat ze mijn bord spruiten maar moesten opsturen… Als het toch zo gemakkelijk zou zijn.

Ik voel, misschien wel net als u, van tijd tot tijd de machteloosheid als ik beelden op tv zie of de krant lees. Wat wordt er veel geleden in de wereld. Wat wordt er veel gestreden in de wereld. En wat kan ik dan doen? In ieder geval niet je ogen sluiten. Deze veertigdagen gaat het er vooral om dat we stil staan bij dat wat we nu hebben en kunnen en kunnen delen. Dat we net even dat stapje extra doen, wat we misschien normaal gesproken zouden laten. Omdat het ertoe doet, wie je bent in deze wereld. Omdat je het er uiteindelijk niet bij wil laten zitten.

Elke week zal je in de viering een opdracht krijgen, die verband houdt met een van die zeven werken. En als het lukt, is t mooi om daar een foto of een kort filmpje of een vlogje van te maken. Op die manier kunnen we ook elkaar inspireren! Ik hoop van harte dat je mee wilt doen en op die manier bewust naar Pasen toe leven kan. Om je te helpen en te inspireren staat er op de website voor elke dag een tekst, een gedachte, een oefening: veertigdagentijd

Ook zijn er een aantal mensen die de veertigdagentijd-kalender hebben ontvangen. Een kadootje van de wijkraad voor jou. Niet iedereen, dat werd een beetje duur, maar met name de vrijwilligers, voor en achter de schermen. Als dank voor je inzet. Omdat we dit jaar (en vorig jaar) geen gezellige BBQ konden geven. Deze kalender kun je ook gebruiken als dagelijkse inspiratie op weg naar Pasen.

Nog even een kleine reminder voor de Veenkerk-Bingo van 26 februari. Hetty Toiletti en Pia Pleerol kunnen niet wachten! Je kunt je opgeven tot as maandagavond 21 februari. Wel doen hoor!! Zo leuk om elkaar op die manier even te zien!

Via deze link (klik hier) kunt u zich aanmelden voor deze bingo. Zet je hapje en drankje klaar en zet je feestmuts op en spelen maar.

Mooie week gewenst en goede tijd op weg naar Pasen

Rolinka

Reacties zijn gesloten.