Losser

Deze zomerse dagen geven toch wel een boost energie, moet ik zeggen. Het ziet er allemaal een stuk kleurrijker uit. En met dat lijkt ook heel voorzichtig Corona onder controle te komen.

Ik merk aan alles en iedereen dat er weer wat vertrouwen terug keert, mensen die blij vermelden dat ze ‘geprikt’ zijn en hun kleinkinderen weer mogen omhelzen bijvoorbeeld. Door wat we nu weer wel kunnen en mogen doen, merken we ook meteen hoezeer we dat gemist hebben. De waardering voor het kleine en vanzelfsprekende wordt extra groot.

 

Ook in de PKN worden de versoepelingen vertaald naar onze praktijk. Belangrijkst is dat we weer met meer mensen samen mogen komen (maximaal 50) mits de anderhalve meter kan worden gehandhaafd en nog wel met reserveringen. Nu kunnen er in de zaal van de Kamers, met de huidige opstelling, volgens mij 40 of 45 mensen, maar he: dat mag de pret niet drukken.  Ook het zingen wordt versoepeld. Men mag, t liefst aan het eind van de viering, twee coupletten zacht meezingen, op spreek-volume. Nu moet ik daar een beetje om glimlachen, want dat klinkt wat mal. Maar goed, het mag!

 

Zoals het eruit ziet, zullen deze versoepelingen gestaag uitgebreid worden. We zullen uiteraard in samenspraak met de Kamers kijken, wanneer we weer in de oude opstelling bij elkaar kunnen komen.

Wat ook weer kan en mag, en dat verhoogt wel degelijk de feestvreugde, is het ontmoeten na de viering. Wij kunnen dat veilig buiten doen, al dan niet onder de tent. Dus vanaf zondag 13 juni drinken we weer samen koffie en dan zal er op zeker iets lekkers bij te smikkelen zijn om het te vieren.

 

Komende zondag is Alain Verheij uw voorganger, ik mag in het Brandpunt voorgaan. Even reserveren via de link in de nieuwsbrief of klik hier. En de livestream is te zien via deze link

 

Zondag 13 juni ben ik er zelf weer en worden we begeleid door het jazz-trio van Edwin van Rooijen.

Voor nu: heb het goed, houd nog steeds moed en tot snel in de wandelgangen (letterlijk, vanaf 10 juni gaan we weer wandelen, zie elders in deze nieuwsbrief).

Hartelijks

Rolinka

Reacties zijn gesloten.