Zondagsgasten 17 november met prof dr Bert Jan Lietaert Peerbolte

 

Zondagsgasten: Een alternatief voor de zondagse viering. Een speciale gast deelt met ons zijn of haar inspiratie, wijsheid en expertise. Dit kunnen schrijvers en dichters zijn, wetenschappers en zangers. De vorm is een mix van Collegetour en Zomergasten…vandaar de naam: Zondagsgasten. We beginnen om 10 uur, tenzij anders vermeld en de toegang is gratis.

17 november komt prof. dr. Bert Jan Lietaert Peerbolte met ons zijn kennis en kunde delen over Paulus. De afgelopen weken hebben wij met Paulus mee gereisd en meegelezen. We zijn deelgenoot geworden van zijn passie en drijfveren en zijn bijna avontuurlijke reizen. Onderweg hebben we ook vragen en merkwaardigheden ontdekt. Hoe weten we dit alles van Paulus? Hoe kan het dat wij anno nu zijn brieven nog lezen kunnen? Welke invloed heeft hij gehad op zijn omgeving? Hoe ging dat eigenlijk, reizen in die tijd?

Lietaert Peerbolte is hoogleraar Nieuwe Testament aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van het vroegste christendom en het jodendom van dezelfde periode. Zoals we weten behoort Paulus tot deze tijd van vroegste christendom. Het is dan ook deze man die Lietaert Peerbolte intensief heeft bestudeerd en met veel verve over kan vertellen.

Het is een geweldige eer dat hij wil komen en ik denk dat t een hele inspirerende ochtend zal gaan worden. Komt allen!

Zondaggasten is vrij toegankelijk en begint om 10 uur.

 

Reacties zijn gesloten.