Zondagsgasten 22 maart Annemiek Schrijver Geannuleerd

Onze Zondagsgast deze keer is Annemiek Schrijver. Samen met schrijver en dichter Hein Stufkens heeft zij een mooi boek geschreven, genaamd ‘Lekenpraat’. Over verkwikkende teksten uit de Bijbel.

In ‘Lekenpraat’ worden teksten uit de Bijbel tegen het licht gehouden. De auteurs bevragen elkaar over wat zij vandaag kunnen met teksten waarvan ze in eerste instantie denken: wat moet ik ermee of: waar gáát dit over? Annemiek Schrijver kreeg in haar vrijgemaakt-gereformeerde jeugd bijbelteksten met de paplepel ingegoten. Zij koos de citaten voor dit boek en legt haar ervaringen met en vragen bij elk citaat voor aan Hein Stufkens. Die reageert daarop met een bijbelkennis, die verrassend is voor een van huis uit roomse jongen, en met het nodige relativeringsvermogen. Humor hebben beide auteurs overigens in ruime mate. Het resultaat is een persoonlijke, spannende en inspirerende briefwisseling. Gaandeweg blijken zij toch minder leken te zijn dan ze in de titel beweren.

 

Wij gaan in gesprek met Annemiek. Deze keer zal de interviewster geinterviewd worden. Weet je van harte welkom dit inspirerende gesprek bij te wonen in de Veenkerk om 10 uur.

Reacties zijn gesloten.