2020

video
play-rounded-fill

 

Lieve mensen,

Voordat ik verder spreek eerst even dit:

Dankjulliewel voor mooie en lieve kaarten! Met goede wensen. Dank voor lieve berichtjes, appjes en mails! Met goede woorden! Dank voor zoveel inzet en betrokkenheid de afgelopen maand, bij de musical, het faciliteren van alle evenementen, jullie bijdrages. Het was weer overweldigend en mooi om deelgenoot van te zijn. Dankjulliewel.

 

Kijk en luister even naar dit liedje van Paul van Vliet. Want herkenbaar…zo vaak opnieuw begonnen. Kijk maar eens naar je goede voornemens ( he, elk jaar hetzelfde lijstje), een andere baan, een nieuw huis, een nieuwe liefde… in al die stappen die we maken die nieuw zijn, zijn we ook altijd nog onszelf. Met onze makken en talenten. Met onze valkuilen en discipline. Tegelijk weten we ons steeds weer uitgenodigd om iets nieuws van onszelf te ontdekken of te ontwikkelen. Dat is natuurlijk prachtig en goed. De tekst van het liedje helpt ons ook om dit ietwat te relativeren.

Soms is het gewoon goed en goed genoeg. En in het gewone zit al zoveel bijzonders. In al onze prestatiedrang willen we daar wel eens aan voorbij gaan. Kijken we alleen naar de stip op de horizon, onze doelen, maar vergeten we om ons heen te kijken, naar alles wat er al wél is. Mag ik je uitnodigen om dat wat er is, de mens die je bent, de waardering te geven die het verdient? Je bent al okay! Adem in, adem uit.

En zo stap je over de drempel van het nieuwe jaar. Met handen en harten open, klaar om te ontvangen.

Een gebed voor het nieuwe jaar:

God van het begin,

Licht ons bij wanneer wij opnieuw op weg gaan

Het naakte jaar in

Licht ons bij wanneer wij herinneringen maken uit momenten die komen en gaan

Mooi en moeilijk

Teleurstelling en succes

Liefde en gebrokenheid

Zachtheid en kracht.

Het zal ons allemaal in de tijd toevallen

Geef ons dan de moed om het aan te gaan

Te omarmen

Geef ons het lef om te leren

De liefde om te verbinden

En het geduld om te dragen.

Zegen ons vandaag in de belofte dat JIJ erbij bent, nu en alle dagen die komen gaan

Amen

Ik wens jullie allen een goed, inspirerend, liefdevol en hoopvol 2020. Dat je de nabijheid ervaart van de Goede God in de mens op jouw weg, in de regen die valt en in de warmte van de zon.

hartelijke groet

Rolinka

Reacties zijn gesloten.