Benefietconcerten voor de werkers van Qatar

De stadions voor het WK in Qatar zijn gebouwd door arbeiders die uitgebuit zijn. Veel arbeiders zijn omgekomen door de erbarmelijke werkomstandigheden. Hun families blijven achter met restschulden.

Uit protest tegen deze misstanden hebben veel Nederlanders besloten niet naar de uitzendingen van het WK te kijken. Dat is een krachtig signaal. Nóg krachtiger is het om mee te doen aan een positieve actie ten bate van de families van omgekomen arbeiders.

Tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal worden drie benefietconcerten georganiseerd in Brandpunt Amersfoort waarvan de opbrengst ten goede komt aan de nabestaanden van de slachtoffers. Er is muziek te horen, maar je kunt ook luisteren naar verhalen van mensen die zelf te maken hebben gehad met onrecht. Zo komt de initiatiefnemer van een crowdfunding voor boer Gaziur (uit het vijfluik in Trouw) spreken, maar ook iemand die zelf in het Midden-Oosten heeft gewerkt.

De concerten vinden plaats op

21 november 17.00 uur25 november 17.00 uur29 november 16.00 uur
Kom luisteren en doneer jouw bijdrage. Maar misschien wil je ook zelf iets organiseren om de families van arbeiders te helpen, of om ze een blijk van solidariteit te geven.

Laat dat dan weten aan Esther Ocheng-Grünbauer, estherocheng@gmail.com, dan wordt jouw actie genoemd tijdens het concert.

En ga je niet zelf iets organiseren, maar wil je wel helpen of iets bijdragen aan de benefietconcerten? Ook dat kun je laten weten aan Esther Ocheng-Grünbauer, estherocheng@gmail.com

Reacties zijn gesloten.