Dat het groeien mag…

Dat het groeien mag… dat het groeien mag…

Dit ouderwetse liedje zit al de hele dag in mn hoofd. Deze dag, 1 maart het meteorologische begin van de lente. Overal zie ik knoppen uitbarsten en het doet me goed. Het geeft letterlijk en figuurlijk energie. Zeker met afgelopen zondag in mn achterhoofd: een eerste zondag van de veertigdagentijd die ik niet snel zal vergeten. Gek genoeg voelde het al heel snel heel vertrouwd om mn eigen vader te horen en zien preken, zo diep zit dat erin, zou je kunnen zeggen. Tegelijk was en ben ik me ook steeds bewust van de bijzonderheid van het moment. Inhoudelijk heeft het ons als gemeenschap echt bepaald bij de weg die we gaan naar Pasen. In hoop, die aantrekkingskracht van Jezus, in geloof, maak jij Jezus zichtbaar, en in liefde, verbonden met elkaar en in vertrouwen dat God in het verborgene grootste dingen doet. Dat is de richting. Dat is waar we het voor en om doen.

Nu ben ik komende twee zondagen vrij, mag ook wel… ben afgelopen 8 zondagen elke keer ‘aan de beurt geweest’. Dus even rust en ruimte maken voor Gods goede Geest, ook voor mij op weg naar Pasen. Nu maar hopen dat ik 19 maart de zielen net zo kan boeien als mn vader afgelopen zondag. Big shoes to fill, zoals de fransen zeggen.

Komende zondag zullen Janneke en Wim Koelewijn de viering verzorgen. En ik weet dat zij er veel tijd en aandacht aan hebben besteed. Hoe mooi is het dan als er ook veel belangstelling is om dat met elkaar te delen! We gaan ook kijken met de KWD of die bolletjes het gaan doen…dat ook die groeien mogen. Vanaf deze plek: heel veel succes en inspiratie en moed voor jullie Wim en Janneke.

Aanstaande 19 maart zal in de viering de nieuwe stagiaire zich aan jullie voorstellen. Zij heet Tabitha van Krimpen en zal tussen Pasen en Pinksteren met onze gemeente meelopen. Misschien (her)kent u haar wel, zij was in 2022 de theologe des vaderlands en heeft zich op verschillende media laten horen. Een boeiende dame.

Ze studeert aan de PthU (protestantse theologische universiteit) en is bezig met haar master voor predikant. Ze zal zich gaan richten op vieren en op pastoraat. Ik vertrouw erop dat ook Tabitha gastvrij zal worden ontvangen in onze gemeenschap.

Ik ben komende week een weekje weg. En dan ook echt weg weg. Ik zal naar Schotland afreizen en ergens middenin de Highlands in een klein huisje verblijven samen met Mark. We verheugen ons er enorm op. Martin Snaterse neemt voor mij waar. Ik heb daar weinig tot geen WiFi, dus ik ben echt even van de radar. Volgende week dus ook geen berichtje van mij in de nieuwsbrief.

Reacties zijn gesloten.