De klaprozen, ze bloeien weer!

De klaprozen, ze bloeien weer! Ik kan daar zo van genieten. Alsof de hele rondweg van Vathorst veranderd is in een welkomsparade: “joehoeiii… klapperdeklap, fijn dat je er bent…”
En als je het nog niet zo gezien zou hebben, raad ik je aan om heel goed te luisteren hoe de klaprozen ook jou vrolijk tegemoet applaudisseren.

We kennen dat eigenlijk niet zo he, dat we elkaar ‘omhoog klappen’ of dat we het goed kunnen ontvangen als iemand lof over je uitspreekt. Veel mensen worden ongemakkelijk van complimentjes. En als je ze wel gretig ontvangt, dan ben je al snel onbescheiden. Waar zou m dat in zitten, vraag ik me af. In de ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit? Bang om onbescheiden over te komen? Een compliment uitdelen is nog altijd makkelijker dan er een ontvangen. En nog lastiger: iets delen over jezelf waar je trots op bent of aangeven dat je dat graag wilt of goed kunt… Daar gaat t ook altijd om een bepaalde balans: niet te bescheiden willen/hoeven zijn, maar ook zeker niet onterecht van een te hoge toren roepen… En dat is best ingewikkeld, dus zeggen we maar niets. Zou dat t zijn?

Ondertussen klappen de klaprozen je tegemoet: “joehoeiiii: wat goed dat je er bent.”

Vrolijk ontvangen worden, dat doet een mens goed. Je welkom voelen ook. Dat geeft je een boost, een energie stoot! En na al die tijd van afstand, voorzichtigheid naar de ander, de deur op n kier, spontaniteit wat weg… langzaam komt t weer. Dat we elkaar zonder reserves tegemoet treden en zeggen: joehoeiiii wat goed dat je er bent. Het verlangen naar een warme omarming is groot. Het verlangen naar samen is ook groot. Samen zingen, samen optrekken, ontmoeten, koffie drinken, wandelen, op bezoek komen…Ik merk dat t heel langzaam weer op gang komt. En dat doet mij goed.

Pinksteren komt precies op tijd. Om onze ontvangende houding, onze spontaniteit en onze gezamenlijkheid te voeden. Om ons te laten weten: God is nog steeds dichtbij! En dát geeft je n boost, daar kunnen we weer even mee vooruit! Joehoeiiiii, wat fijn dat je er bent!

Deze Pinksterdienst zie ik echt als n klein openingsfeestje voor een mooie zomer. We vieren het uiteraard nog wat ingetogen, maar toch… Voor de kinderen is er een aparte kinderwoorddienst en ik heb me laten vertellen dat zij een heel leuke activiteit hebben bedacht. Dus kom vooral met zn allen!!!

Er zijn dus twee aparte reserveringslinkjes, eentje voor de viering en eentje voor de kinderwoorddienst. En uiteraard is er weer de livestream, dus je kunt van waar je ook zit, alles meebeleven.

Reacties zijn gesloten.