Hemelvaart… Jesus in the cloud…

Hemelvaart… Jesus in the cloud…

Tegenwoordig, als we dat dus zeggen, iets zit in the cloud, dan betekent dat dus dat het daar tot in het oneindige bewaard wordt. En… dat als je het nodig hebt, je er ook zo bij kan.

Jezus die tot in het oneindige bewaard is en zo bereikbaar… klinkt best gek. Want hoe loggen we in? Hoe openen we dat bestand? Dat is even de vraag op deze wezenzondag. We zijn onthand. Even zijn we alleen met onszelf. Ons eigen verhaal. Ons eigen leven. We worden uitgenodigd om te kijken hoe we er bij zitten. Wat is onze staat? En zijn we in staat om te ontvangen wat komt? Of zit er van alles in de weg. Dat kan.

Volgende week is het Pinksteren. Dan krijgen we de inloggegevens, zou je kunnen zeggen. Dan krijgen onvoorwaardelijke toegang. Altijd. En sterker nog, we worden uitgerust met een speciale radar waarmee we God niet alleen op het spoor kunnen komen, maar ook God kunnen uitstralen om ons heen. Maar nu, heel even rust, stap op de plaats, bezinnen.

Afgelopen week was dat ook wat ik gedaan heb. Even een weekje rust. Even uit. Dat doet goed. Dat geeft ook weer ruimte voor andere dingen die belangrijk zijn. Mensen om me heen, vrienden en familie. Daar laad ik aan op. En ook ruimte om alles waar ik niet aan toegekomen ben in mezelf te verwerken. De drukte van de afgelopen maanden, die gekke tijd, die best veel gevraagd heeft van mij. En als dat voor mij geldt, zal dat ook zeker voor jou en u gelden. We gaan maar door, we houden maar moed en we houden het maar uit. Maar de rek is er ook wat uit. Dat doet wat met de mens.

We gaan een betere tijd tegemoet, Corona zal langzaam aan onder controle komen, en ons samenleven zal zich weer nabijer afspelen. Opener. Toegankelijker. Wat zijn we daar aan toe.

Dat het feest van Pinksteren daar dan wellicht ook een mijlpaal in kan zijn, zie ik wel als bijzonder samenvallend gebeuren.

Ik hoop u weer te zien dan, op 23 mei. Voor nu nog even volhouden. Even pas op de plaats. En verwachtingsvol naar de hemel staren om ergens God op het spoor te komen.

Lieve groet,

Rolinka

Reacties zijn gesloten.