De Veenkerk presenteert: ‘Jezus, waarom?’

30 mei 2024 om 20 uur in Theater de Kamers.

De Veenkerk presenteert: ‘Jezus, waarom?’

Bastiaan Ragas en Ad van Nieuwspoort, met muzikale medewerking van Niki Jacobs.

Kaartenverkoop: https://www.ticketkantoor.nl/shop/BastiaanRagas

Wat gebeurt er als Bas Ragas, entertainer en schrijver in zijn dorp theoloog en dominee Ad van Nieuwpoort tegen komt? Hun beider achtergrond is totaal verschillend maar toch vinden zij elkaar in hun fascinatie voor de Bijbelse verhalen. Wat herkenden ze in elkaar maar vooral in die eeuwenoude verhalen?

Aan de hand van verschillende Bijbelverhalen laten zij die schoonheid zien en reiken zij waardevolle lessen van zingeving aan. Bas las vier jaar lang met zijn goede vriend de Bijbel. Vele lange en waardevolle gesprekken volgden om tot een kern te komen waar het leven over zou kunnen gaan. Wat geeft ons leven waarde, inhoud en duiding? En hoe komt het dat sommigen zich in deze tijd verloren voelen, losgezongen van de samenleving en haar taal, cultuur en basis? Want het neoliberale idee van goed leven lijkt voor de meeste van ons helemaal niet te kloppen. Het leidt niet tot geluk, maar tot een verweesde samenleving van profilering, winnaars en verliezers. Het ‘voor wat hoort wat’ adagium lijkt in schril contrast te zijn met de verhalen die Bas in de Bijbel vindt. Het is niet het rendementsdenken maar compassie, menselijkheid en zelfkritiek die hierin voorop staan. Samen schreven zij het boek Jezus, waarom? waarin vele vragen beantwoord werden: ‘Wie of wat is God?’, ‘Welke samenhang is er tussen het Oude en het Nieuwe Testament?’, ‘Is de Bijbel een historisch, literair of religieus boek?’ én ‘Hoe relevant zijn deze
verhalen anno 2024?’ Ragas raakte erdoor bevlogen, schreef samen met Ad de bestseller Jezus, waarom?

Wat uw geloofsovertuiging ook is, achtergrond of overtuiging: Ragas en van Nieuwpoort nemen u mee door de Bijbel en duiden hoe die verhalen voor iedereen ook nu van grote waarde kunnen zijn. Je hoeft er alleen nog maar voor open te staan.

De lezing wordt omlijst door livemuziek van zangeres en gitariste Niki Jacobs die gespecialiseer is in Jiddische liederen en Joodse volksmuziek.

Er zijn slechts beperkt kaarten beschikbaar. De kaartverkoop is bedoeld om de kosten van dit event te dekken, geen winstoogmerk dus.

Via onderstaand QR-code kunt u ook uw kaartje bestellen:

Reacties zijn gesloten.