Een bijzondere week

Een bijzondere week vind ik dit. Toewerkend naar al die prachtige vieringen op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. En hoewel dit nu als een soort eenzame opsluiting voelt, ik en mijn laptop, weet ik dat er op de achtergrond veel meer mensen bezig zijn met de voorbereidingen. De kosters denken na over de inrichting van de zaal, de presentaties voor de beamer worden gemaakt, Ferdinand en Annemieke bereiden zich voor, de leiding van de kinderwoorddienst bereidt zich voor, de spreeksters van Goede Vrijdag zijn aan het oefenen, koffie en thee en eitjes worden ingeslagen en noem maar op. En het kan weer! Het kan weer! Meer dan ooit voelt dit alles als een werkelijk feest.

Ik hoop u en jullie dan ook in grote getalen te ontmoeten de komende dagen. Dat we met elkaar echt een doorleeft en opgewekt Pasen beleven. Elke bijeenkomst/viering is echt de moeite waard, al zeg ik het zelf. En officieel horen de vieringen op vrijdag en zaterdag echt bij elkaar, dat is eigenlijk één viering op twee momenten. Ik ben ontzettend benieuwd met hoeveel we uiteindelijk op Paasmorgen zullen zijn. De laatste Paasmorgen viering voor Corona zat de zaal tot de nok vol. Stiekem hoop ik dat we dat dit jaar weer zo mogen beleven.

Na Pasen mag ik even twee weekjes uitrusten. En ga ik eindelijk, eindelijk naar Iona. Ik zou daar in 2020 al naartoe, toen in 2021..maar ja, Corona. Dus nu gaat het echt gebeuren. Ik zie er enorm naar uit. Om me te laven en voeden aan alles wat ik op dat eiland vind. En dat is veel: inspiratie, rust, een gevoel van dichtbij-God-zijn, tijd en schoonheid, gastvrijheid en plezier. Ik kom zondag 1 mei weer terug, helemaal opgeladen van alle inspanningen van de afgelopen jaren werken in Corona-tijd en klaar voor de tijd die voor ons ligt.

Martin Snaterse zal in deze periode waarnemen.

Je kunt hem mailen op: martin.snaterse@inham.net

en bellen op 06-17388270.

Maar eerst Pasen vieren! Tot snel!

Lieve groet

Rolinka

Reacties zijn gesloten.