Een goed begin is het halve werk

Startzondag 11 september 2022

We kijken ook al even vooruit naar het nieuwe seizoen. En omdat je nooit te vroeg kunt beginnen, zijn we superblij dat Corry en Gratia al een mooi plannetje hebben bedacht voor onze startzondag van 11 september. Zet deze datum alvast in je agenda!!

Wat is het plan?

Het thema van startzondag is ‘samen’. Het mag weer en het kan weer, dus samen starten is wel echt super. Deze zondag zal Rolinka officieel aftrappen met het Rembrandt-project. Dat houdt in dat we tot en met eind november stil staan bij schilderijen van bijbelse verhalen door Rembrandt en zo ook horen en leren over zijn leven en de tijd waarin hij leefde. Zijn blik op de bijbel werd uiteraard bepaald door zijn tijd. En wat kunnen we er nu dan mee en hoe kunnen wij kijken naar zijn schilderijen. Er zal een excursie komen naar het Rembrandt-huis, een project voor de kinderen en wat dies meer zij. Daar gaat Rolinka lekker mee aan de slag de komende tijd.

In de viering van de startzondag zal het koor van de musical een bijdrage leveren, zo worden we met elkaar alvast enthousiast gemaakt voor de uitvoeringen van “Kain”.

Na de viering zijn er twee activiteiten waar je uit kunt kiezen en waar je je tegen die tijd ook voor op kunt geven.

  1. Samen schilderen. Met elkaar willen we een mooi schilderij maken en hopelijk kan dat opgehangen worden in de Kamers. Het thema van het schilderij etc is nog nader te bepalen.
  2. Samen lunch voorbereiden en opeten. Hoe leuk is het om met elkaar in de keuken te bakken, roeren, snijden en koken. En dat daarna met elkaar op te eten. We zullen ook vragen om vooraf al een en ander thuis te maken, zodat alles een beetje past in de keuken van de Kamers. Preciese inhoud hoort u tegen die tijd.
  3. Voor de kinderen en tieners zal er sport en spel rondom de Kamers zijn en misschien zelfs een pop-up koortje worden samengesteld.

Gratia en Corry hebben dit al aardig uitgewerkt en de wijkraad is daar erg enthousiast over. Het zou mooi zijn als we tegen die tijd een aantal mensen hebben die Gratia en Corry kunnen helpen in de uitvoering van een en ander. Je kunt je daarvoor opgeven bij Ineke Maatjes. Voor nu gaat t erom: er is een plan, er is een datum en we hebben er nu al zin in! Na de zomer volgt er meer informatie.

De Wijkraad van de Veenkerk

Reacties zijn gesloten.