Een nieuw begin…

Afgelopen zondag hebben we met elkaar het oude jaar afgelegd, sommigen in dankbaarheid, anderen met verdriet, weer anderen bevrijd van een last. Een witte steen als symbool voor het nieuwe jaar hebben we ontvangen. Het was krachtig en waardevol om dit met elkaar te beleven. Nu kunnen we dan ook echt zeggen: een goed en gezegend 2024 voor een ieder van u/jullie!

Wat er komen gaat, weten we niet. We kennen slechts waar we nu zijn. Onze beginpositie zogezegd. En die is natuurlijk voor ieder anders. Net als de dromen en verlangens voor een ieder persoonlijk zijn. Tegelijk delen we ook in een droom van goedheid en vrede voor alle mensen. De zogenaamde Godsdroom. Daar mogen ook wij een rol in spelen op onze eigen manier. Deze zondag horen we over beide: de beginpositie en de droom en ook hoe wij daar zelf in mogen en kunnen handelen.. Met die ene belangrijke vraag: Mens, waar ben je?

Fijn om u weer te zien.

Afgelopen week was een beetje een rommelige week. Ik merkte dat ik de dagen wat door elkaar haalde, half half een beetje vrije dagen, maar dat kan en lukt dan ook weer niet helemaal. Vanaf komende week gaan de scholen weer beginnen en pakt iedereen het ritme weer wat op, vermoed ik. Vol met voornemens wellicht. Die heb ik niet, want dat gaat altijd jammerlijk frustreren, ik maak gewoon een goede start en hopelijk houd ik dat vol…

En dat is wel iets wat ik even met u delen moet: Ik ga natuurlijk vanaf nu 80 % werken, dat betekent van 40 naar 32 uur. En dat is nog best een uitdaging. Met ons moderamen heb ik afgesproken dat mijn werkdagen nu zijn: dinsdag, woensdag en donderdag. Mocht ik een vrij weekend hebben dan komt daar nog wat bij op maandagavond en vrijdagochtend. Mag ik voorgaan in het weekend dan komen daar nog uren op zaterdag en zondag bij. Het zal even wat wennen zijn voor mijzelf en u ook dat ik minder beschikbaar ben. Ik zal moeten oefenen niet mijn telefoon en mail te beantwoorden op mijn vrije dagen. Daarnaast is het zo dat ik veel avonden werk, die worden dan gecompenseerd met een vrije ochtend. We gaan de komende weken eens kijken hoe het gaat en werkt. Het komt er op neer dat ik niet alles meer kan doen wat ik zou willen en dat er dus ook zaken opgepakt zullen worden door gemeenteleden. Dat kan zijn de begeleiding van een kring, een pastoraal contact of een voorbereidend overleg over een of ander. We gaan het zien. We komen er met elkaar vast wel uit!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en uitdagingen ook voor de Veenkerk. Ik ga alles met goede moed en vertrouwen aan, met elkaar en met Gods goede zegen gaan we op weg…

Lieve groet Rolinka

Reacties zijn gesloten.