Even voorstellen: Frank Dijkstra

Ik ben lid en binnenkort weer ouderling van de Protestantse Gemeente Houten. Sinds 2015 ben ik gemeentebegeleider. Daarbij help ik bij organisatorische vraagstukken, maar ook bij inhoudelijke-/ geloofsaspecten. Daar gaat het wat mij betreft vooral om in de kerk. De Protestantse Kerk in Nederland publiceert een lijst van gemeentebegeleiders op haar website, waar u mij ook kunt vinden. Als u die lijst wilt zien:  https://protestantsekerk.nl/overzicht-zelfstandigen/ondersteuning-opbouw-en-begeleidi/
Zie ook mijn website https://www.dijkstra-consult.nl/pg-17213-7-129723/pagina/kerk.html

Over de situatie van de PG HAN heb ik al enige gesprekken mogen voeren onder andere met de Alegemene Kerkenraad. De drie gemeenten van de Protestantse Gemeente Hoogland / Amersfoort Noord hebben verschillende profielen en willen elkaar daarmee aanvullen. Dat lijkt me een goed uitgangspunt. Tegelijk maken nieuwe ontwikkelingen het nodig om nieuwe wegen te zoeken. Graag denk ik mee hoe het goede behouden kan blijven op een manier dat er ook mooie nieuwe perspectieven kunnen ontstaan.

Graag spreek ik met verschillende betrokkenen van de drie gemeenten om te onderzoeken hoe het er nu voor staat en welke mogelijkheden er voor de toekomst zijn. Laten we ‘out of the box’ denken, zoals dat heet!

Reacties zijn gesloten.