Gelukkig nieuwjaar!

Allereerst: een goed en gelukkig nieuwjaar gewenst. Het jaar onzes Heren 2023… klinkt heel ouwerwets, maar ik vind het wel mooi gezegd: de tijden zijn in Gods hand, ook dit nieuwe jaar weer. Het bestaat niet zonder God. Ook in dit jaar zijn we gedragen in Gods hand. Hoe dat eruit gaat zien en wat het ons brengen zal? Geen idee. Ondertussen trekken we op met de God van leven, God van begin en einde en alleen dat al vind ik zelf een bemoedigende gedachte.

En we kunnen elkaar het goede ook weer toewensen komende zondag! Officieel mag dat niet meer toch, na driekoningen? Maar goed, wij doen dat gewoon wel: elkaar ontmoeten in het nieuwe jaar, elkaar aan kunnen kijken en zeggen: dat het je goed mag gaan, ook dit jaar weer!

De viering sluit daar mooi op aan. Op verzoek ook van onze senioren, maar ook iets wat al langer rondzingt in de wandelgangen van de Veenkerk: een zang en dankdienst! En dat zingen is dan voornamelijk van liederen uit de protestantse canon, zogezegd. De gouwe ouwe, hoewel echt niet allemaal zo oud. Maar wel bekend. Hoewel we geweldige pianisten hebben, die ons ook prachtig begeleiden en ondersteunen in het zingen, wordt er zo nu en dan een zingend orgel gemist. Dat begrijp ik best. Dus deze zondag gaan we met het orgel meezingen en honderden anderen. We doen zoiets al twee keer per jaar: in de kerstnacht (met de St Pauls Cathedral) en met Pasen (met Nederland Zingt). Dus we kunnen dat misschien ook wel eens een hele viering doen.

En danken! Aan het begin van 2023: stilstaan bij al dat wat we samen delen: ons leven, onze zorgen, dat we als gemeenschap er zijn, ook na Corona, werk en vriendschap, familie en kinderen… er is best heel wat om dankbaar voor te zijn. En soms vergeten we dat gewoonweg uit te spreken. We staan hierbij stil aan het begin van 2023. De viering wordt begeleid door Ineke Maatjes en Johan Hamminga. Helaas kan ik er zelf niet bij zijn, ik mag in het Brandpunt voorgaan. Maar ik had hier heel erg graag bij geweest!!! Dus ik baal een klein beetje…

Een mooie viering gewenst!!

Lieve groet, Rolinka

Reacties zijn gesloten.