Goed gesprek

Van de week heb ik een zeer boeiend gesprek gevoerd met onze ‘expert’ die aanstaande 23 oktober in de Veenkerk komt. Zij is universitair docent aan de Open Universiteit van Amsterdam en is gespecialiseerd in 17de eeuwse schilders. Dr Frauke Laarmann-Westdijk is haar naam. Zij zal zich volgende week zelf verder introduceren. Maar ik wil graag nu al vertellen dat het bijzonder inspirerend was om met haar in gesprek te zijn over Rembrandt, wie hij was (voor zover we weten), zijn werk en zijn tijd. Veel is af te leiden uit zijn kunst, maar er zijn ook een heel aantal zaken die we echt niet weten. Bijvoorbeeld waar zijn eigen religieuze loyaliteit lag. Ik zie er echt naar uit om samen met jullie dit gesprek voort te zetten. Dus schrijf de datum vast op: 23 oktober.

Anna Walsma zal deze zondag voorgaan. Ook zij is aangestoken door het Rembrandt-virus en wilde graag haar viering rondom een schilderij doen. En dat is dit schilderij:

Uit 1634, dus uit de eerste Amsterdamse periode van Rembrandt.

Volgende week dinsdag 11 oktober is er weer een huiskamerkring en dan gaan we opnieuw met elkaar in gesprek n.a.v. een schilderij. Welke weet ik nog niet. Maar het was de laatste keer erg boeiend om te ontdekken wat anderen ontdekken bij het goed kijken! Dus kom vooral.

 

Hartelijks

Rolinka

Reacties zijn gesloten.