Goed werk Stream-team!

Bovenstaande noemen we een Flightcase. Dit is een professionele kist waarin alle nodige apparatuur bewaard wordt, die gebruikt wordt voor onze livestream. Daar zit dus een mengpaneel in, met allerlei in- en uitgangen voor de draden van de microfoons en camera’s. Er zitten monitors in, zodat we kunnen zien welk beeld jij thuis te zien krijgt. En koptelefoons, microfoons, laptop ect. etc… Als ik een blik werp in die kist werp, dan krijg ik het al Spaans benauwd.

Die kist hebben we niet kant-en-klaar zo gekocht. Die is beetje bij beetje zo ‘gegroeid’ en in elkaar gezet door Johan van der Veen. Onze mannen van de livestream hebben de techniek en apparatuur steeds een beetje meer en beter gemaakt en aangepast, totdat het goed genoeg was en (niet onbelangrijk) werkbaar en praktisch, om elke zondag de livestream op te zetten. Daar zijn letterlijk maanden overheen gegaan.

Daarnaast zit er ook nog een hoop digitale kennis bij. Want als dat beeld en geluid naar tevredenheid is, moet dat ook nog goed te zien zijn op jouw scherm. We streamen via de website, maar dat gaat niet vanzelf. Ook daar zit werk en techniek achter. Je kunt je voorstellen, dat wanneer er iets stoort of hapert, dat grote frustratie oplevert bij de mannen achter de schermen.

De groep mannen van het “Stream-team” hebben er al zo veel uren werk en techniek in zitten, dat is werkelijk onbetaalbaar. We hebben het dan over (op alfabetische volgorde) Matthijs en Sybren van den Brink, Patrick Donath, Nico Grims, Matthijs Nagel, Mark Roemers, Marcel Splinter, Gerrit Jan Straatsma en Johan van der Veen.  Zij zorgen er samen voor dat die stream elke zondag op jouw scherm loopt. Zij zorgen ervoor dat het geluid goed is, het licht goed staat, de camera’s juist zijn afgesteld, de connectie loopt, alle beelden goed in elkaar overlopen, de filmpjes het doen, de boel later online staat, en noem het maar op. Er komt ontzettend veel kijken bij een klein uurtje livestreamen en dat mag bij deze ook wel eens aandacht krijgen en gezegd worden. Alleen al om al dat werk, wat erachter zit, en jullie niet zien, is het een blijk van waardering om op toch op zijn minst even in te schakelen op jouw Veenkerk-net via de site. En als je dan gekeken hebt, even een appje te sturen oid: Goed werk mannen!

Reacties zijn gesloten.