Het is begonnen

Een mooie start hebben we gemaakt! Verderop in de nieuwsbrief en op de website staat ook nog een filmpje wat een goede indruk geeft van afgelopen zondag.
Nogmaals grote dank aan Gratia Kraaijeveld en Corry van Beuzekom die het geheel hebben voorbereid. En al die anderen die afgelopen zondag ter plekke hebben geholpen. Het was werkelijk een feestje! En we zijn behoorlijk opgewarmd voor de musical Kain mag ik wel zeggen. Koop die kaarten!! Check https://www.musicalkain.nl

Ik merk dat Rembrandt ons echt op allerlei verschillende manieren raakt. Enerzijds natuurlijk zijn werken zelf, maar ook de persoon en de tijd waarin Rembrandt geleefd heeft. Nederland is niet zonder geschiedenis. We zijn niet zomaar opeens in de 21ste eeuw beland. Daar gaat veel aan vooraf. En elke keuze, elke gebeurtenis heeft weer geleid tot iets anders, soms iets nieuws en goeds, soms juist iets wat op lange termijn helemaal niet zo goed blijkt te zijn. Daar mogen we niet naief over zijn vind ik. Rutger Bregman zag ik laatst weer ns op tv ( …). En nu stelde hij de vraag: hoe zouden historici later over ├│nze tijd schrijven? Hoe zal men deze tijd typeren? Boeiende vraag vind ik dat. En ik heb t antwoord ook niet, maar het geeft je wel te denken over onze verantwoordelijkheid voor deze tijd. Wat maken we ervan?

Kortom: het seizoen is begonnen. De eerste huiskamer-kring is een feit, we hebben met een mooi groepje samen gekeken naar werk van Rembrandt. En wat gebeurt er veel als je eerst het verhaal ZIET alvorens het te lezen. Je bent van harte welkom om de volgende keer aan te sluiten. (11 oktober).

Ook de ZIN-kring gaat weer van start, eerste keer is 27 september. Wees welkom (women only).

Komende zondag zal Regina Lafeber voorgaan, ze zal zelf iets schrijven ter introductie op haar viering. Ik vermoed dat de kinderen onverminderd door zullen werken aan hun grote project. In principe zijn de gastpredikanten vrijgesteld van het Rembrandt-project, maar je weet natuurlijk nooit….

Mooie week en goede zondag allemaal.
Lieve groet
Rolinka

Reacties zijn gesloten.