Het lied van ons begin…

En zo gaan we zondag echt starten met ons project “Songs of Life”. En we beginnen bij het begin… ons begin. En misschien is de eerste gedachte dan ook je geboorte, maar ik denk ook aan het begin van alle dingen, de schepping. En zowel een mensenleven, als de schepping zijn zo ongelofelijk mooi en bijzonder, we kunnen er met ons verstand niet bij. Tegelijk weten we, zien we dat alle begin, en alle leven, ontzettend kwetsbaar is. Overweldigend groots en overweldigend weerloos. En hoewel we alles op alles zetten om dat weerloze te beschermen, tegelijk weten we dat dat schier onmogelijk is. Er is ook zoveel waar we geen enkele invloed op hebben, waar we niets aan kunnen doen, buiten onze controle. En dat geeft een machteloos gevoel, maar misschien ook wel iets vastberadends. Dat je het niet zomaar opgeeft, dat je doet wat je kunt, dat je aanvaarden moet soms dat t anders is dan gedacht, maar net zo goed betekenisvol en vol van leven. En soms betekent het ook dat je loslaten mag, teruggeven aan de bron waar alle leven geborgen is.

Ondertussen is er ook een strijd gaande om onze schepping, onze wereld te beschermen, te behoeden en te behouden. Komende zaterdag zal de A12 weer worden bezet. En je kunt ervan vinden wat je wilt, de grondtoon is wel dat ook die kwetsbare schepping ónze bescherming nodig heeft. Ook dat is vastberadenheid, dat we het niet opgeven met onze aarde, onze wereld. De plek waar we schatbewaarders van zijn, geen eigenaar.

Kortom een lied vol met tegenstijdigheden, van verwondering, maar ook een woede en een angst om het te verliezen. Van dankbaarheid, maar ook van vastberadenheid om te bewaren wat zo teer en weerloos en puur is. Dat lied staat in de het psalmenboek en wel een hele

bekende: psalm 139. We gaan de hele psalm lezen. En ik zeg nu alvast, ik ga niet ‘ken je mij’ laten zien of horen, want hoewel ik t een prachtig lied vind, er is nog veel meer waarmee we deze psalm kunnen vertalen naar onze melodie en taal.

Het lied van ons begin en we gáan beginnen, het is tenslotte Startzondag. Ik hoop op een mooie opkomst, het programma ziet er super uit (en het weer ook). We zullen een beetje moeten inschikken, want de Kamers heeft zelf ook van alles. Maar dat gaat ons prima lukken.

Kijk in deze nieuwsbrief naar meer informatie over deze zondag. Over je mee te brengen lunch bijvoorbeeld en wat dies meer zij.

Zie je zondag!

Groet
Rolinka

Reacties zijn gesloten.