Het was me een feest zeg

Het was me een feest zeg, afgelopen zondag, het Pinksterfeest. En wat een mooie volle zaal en zoveel energie. Ik heb er alle vertrouwen in dat de Geest haar werk doet en zal doen. Zaaien, vullen, bewegen, ruimte maken en zo God zichtbaar maken door en in de gemeenschap.

Ik mag even loslaten nu. Loslaten. Leeg maken, op adem komen, al die mooie woorden. Mark en ik gaan drie weekjes rondrijden op Sardinië. Ik kijk er erg naar uit en ik merk ook dat ik er aan toe ben. Komende maand staat er een tienerdienst op de rol en Alain en Regina gaan volgens mij ook nog voor in juni. Vertrouwde gezichten inmiddels. In juli ben ik weer terug en dan hebben we nog twee zondagen waarop we elkaar ontmoeten kunnen.

Voordat het zover is, is er natuurlijk nog het kampweekend. Eindelijk mag en kan het weer en aan het weer zal het zeker niet gaan liggen. Het thema is bekend gemaakt: SUPERHELDEN. Mijn persoonlijke all time favorite is toch wel Pippi Langkous. Maar er zijn er natuurlijk meer superhelden. Maar wanneer ben je dat eigenlijk? Wat maakt een SUPERHELD? En..als je dan een superheld bent, hoe gebruik je je bijzondere positie? Tijdens de kampviering staan we daar bij stil. In de bijbel staan veel verhalen over bijzondere mensen, die ook best wel hele bijzondere dingen hebben gedaan, je zou bijna kunnen zeggen: superhelden. We gaan kennismaken met éen in het bijzonder: Simson. Simson was heel erg sterk. Een soort bijbelse superman, zou je kunnen zeggen. God had hem de opdracht gegeven om zijn kracht te gebruiken om het volk te bevrijden van de Filistijnen. Dat deed ie ook wel, maar soms liet ie zich ook meeslepen in zijn eigen superpowers. En hoe dat dan afloopt…horen we zondag.

Ondertussen neem ik van deze gelegenheid gebruik om u en jullie een goede en mooie junimaand te wensen. En zien we elkaar, ik opgeladen en wel, weer op 2 juli.

Lieve groet

Rolinka

Reacties zijn gesloten.