Zomeravond-event op 7 juli

Begin van de zomer inluiden met een heerlijk etentje, goede film en een gezellig borreltje na afloop? Dat kan en dat gaan we doen. In samenwerking met de Kamers organiseert de Veenkerk een zomeravond-event op 7 juli. Je kunt er ook voor kiezen om alleen naar de film te komen, die overigens echt fantastisch is: Le tout nouveau testament.

Le tout nouveau Testament

“God bestaat en hij woont in Brussel. Hij heeft zelfs een vrouw en een dochter. God is een chagrijnige vent, die de wereld heeft geschapen vanuit een smerig appartement in Brussel. Daar woont hij met zijn onderdanige vrouw en puberende dochter. Inmiddels is God aardig uitgekeken op zijn schepping en pest hij de mensheid vanachter zijn laptop door rampen te veroorzaken en nieuwe wetten uit te vaardigen zoals: ‘de andere rij gaat altijd sneller’, en ‘net als je, je in bad laat zakken gaat de telefoon’.

God’s tienjarige dochter Ea, over wie veel minder bekend is dan God’s zoon JC, is het onhebbelijke gedrag van haar vader zat. Zij hackt zijn computer en stuurt alle mensen een sms waarin staat hoe lang zij nog te leven hebben.

LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT is een hilarische achtbaanrit, waarin giraffen hun weg zoeken tussen de flats van Brussel en God knetterend ruzie maakt met zijn vrouw en dochter.”

Deze film houdt ons een spiegel voor wat betreft onze eigen soms vastgeroeste ideeën over God. Daarnaast daagt de film ons ook uit om na te denken over wat we doen met het geschenk van ons leven. Hoe waardeer je dat? En wie houd je verantwoordelijk voor je geluk en ongeluk en succes en verlies? Is dat God? Of het lot? En is het te keren?  Kortom: de moeite waard! Voor tickets en info zie hier:

Social dinner & film: le tout nouveau Testament

 

Reacties zijn gesloten.