Het wordt lente!

Het wordt lente. Dat is een feit. Dat is een zekerheid. En met het voorzichtig uitlopen van de bomen en de bloesem en de krokusjes, worden ook wij weer naar buiten gewenkt. De vogeltjes laten zich van hun beste kant horen, alsof zij iets weten wat wij nog niet weten. Dat het echt beter worden zal. Dat er echt steeds meer leven in de brouwerij zal komen. En dat wij elkaar weer zullen omhelzen.

Elke dag komen we dichterbij dat moment.

Dus we durven als wijkraad ook iets meer vooruit te kijken. We voelen ons bemoedigd om een weg uit onze eigen lockdown te zien en daar stappen voor te nemen. En die zullen in de Stille Week gaan gebeuren. Verderop in de nieuwsbrief staan een aantal belangrijke mededelingen, die u en jou alvast voorbereiden op dat wat komt. Lees t goed!

Voor deze zondag zal collega Geurt Roffel op de film te zien zijn. Hij wordt begeleid door Edwin van Rooij en een saxofonist. Het werk van Barmhartigheid dat besproken wordt is: de vreemdeling herbergen. Daar kunnen we, in het huidige klimaat van vluchtelingenopvang slechts beschaamd over spreken. Hoe barmhartig zijn wij? En gastvrij? In dit kader denk ik ook aan hoe open wij staan voor een ander mens, wiens mening wij niet delen, die zogezegd ‘een vreemde’ voor ons is. Zeker met al het politiek gekakel om ons heen, worden de messen geslepen en merken we hoe we verschillend kijken naar wat wij van waarde vinden of de moeite waard vinden. Het komt er nu op aan om in gesprek te blijven, denk ik. Maar dat is nog niet altijd makkelijk.

De opdracht die bij dit werk van Barmhartigheid komt is er eentje die met name voor mijzelve en Ineke Maatjes is ( jeugdouderling). Wij zullen alle jongeren 12+ persoonlijk een bezoekje brengen. Omdat we hen zolang al niet gezien hebben en ze als het ware vreemden voor ons zijn geworden. Zo erg is het natuurlijk niet, maar het idee erachter is met name dat we op deze manier laten zien dat wij ze zien en aan ze denken en dat zij zeer zeker niet vergeten zijn. Wellicht inspireert deze opdracht u ook wel! Laat het me weten!

Mooi weekend!
Hartelijks Rolinka

Reacties zijn gesloten.