Kijken naar het goede leven, een uitdaging voor iedereen

Uitgerekend  in corona-tijd hebben we “Het goede leven” als nieuw jaarthema. En dat is best bijzonder. Misschien bepaalt een spannende tijd je wel meer dan gewoonlijk bij wat het leven goed maakt, ga je dan scherper zien wat er echt toe doet. Mooi om je daar op te bezinnen en je door de verkenning van het goede in het leven te laten bezielen!

In de bijdragen van het nieuwe nummer van Lopend Vuur kun je zien dat “het goede leven” bij ieder weer iets anders oproept. Daar kun je met elkaar over praten, je kunt er over schrijven, maar je kunt er ook iets van laten zien. Want soms zegt een beeld meer dan honderd woorden. En soms kan een beeld laten zien wat niet zo makkelijk te zeggen is.

Ik wil dit jaar graag een online-fototentoonstelling maken van foto’s van het goede leven en ik nodig je uit om daar aan mee te doen. Stuur mij een zelfgemaakte foto die laat zien waar of hoe jij/u het goede leven beleeft. Vertel er ook even bij waarom dit voor jou/u een beeld van het goede leven is.

Het idee is om de foto’s online te zetten, zodat we het komende jaar niet alleen over het goede leven gaan praten, maar ook echt een beeld krijgen van hoe wij, mensen van de geloofsgemeenschappen in Amersfoort en Soest (e.o.) het goede leven beleven. Uiteraard wordt daarbij gelet op de privacy.

Ik hoop dat ik heel veel foto’s binnen krijg, ook van kinderen en jongeren. Want dit kunnen jullie ook hè! Als je “het goede leven” een beetje te vaag vindt, denk dan maar aan iets waar je superblij van wordt, wat je echt niet zou willen missen in je leven.

Als je enthousiast wordt van dit idee, stuur dan je foto met toelichting aan me door: e-mail: a.walsma@protestantsekerk.nl of tel. 06-23973284.

Nog even stil in De Herberg….

Even ruimte maken voor je gedachten en gebeden, dat kon de afgelopen weken op woensdagmiddag in De Herberg. Zomaar een half uur voor jezelf, om te bezinnen of zomaar te “zijn”. We gaan in september nog even door. Als je erbij wilt zijn: we beginnen om 13.00 uur en sluiten om 13.30 uur af. je hoeft je niet op te geven, loop maar gewoon binnen.

Anna Walsma en Anet Kiela

Herbergviering op 6 september, 11.00 uur

Sinds de lockdown zijn er geen vieringen meer geweest in De Herberg. Maar nu de doordeweekse inloop weer goed draait en we wat gewend zijn aan bij elkaar komen op anderhalve meter pakken we ook de draad van de vieringen weer op. Dus weet je weer van harte welkom, komende zondag om 11.00 uur in de Herbergviering! Als je van plan bent te komen vragen we je om dat door te geven aan Peter Schrieken, tel. 456 77 40. Ook in De Herberg kunnen we vanwege de anderhalve-meter-maatregelen minder mensen ontvangen dan voorheen, dus we weten graag op hoeveel bezoekers we moeten rekenen. Wellicht tot zondag, ik verheug me erop je/jullie weer te zien!

Anna Walsma

Reacties zijn gesloten.