Meebewegen

Lieve mensen,

 

…..

 

Zo voelde ik me even vorige week zaterdag…woordeloos en sprakeloos. Om me daarna weer te herpakken en van alles toch maar weer anders op te tuigen dan gepland. En ik kan niet beginnen te bedenken hoe deze laatste dagen en het vooruitzicht van de komende tijd voor jou, voor u moet zijn aangekomen. Wat een tegenvaller. En wat wordt er toch veel van u en jou gevraagd. Jij tiener met gezellige plannen, jij familie met hoop op een uitgebreid kerstdiner, jij alleenstaande die weer voor dichte deuren staat, jij vader, moeder met kleine kinderen èn een baan, die uitkijkt op drie weken jongleren met tijd en aandacht. Het valt even niet mee.

Ik zie jou.

 

Tegelijk zie ik ook zoveel niet en dat maakt mij dan weer onrustig en machteloos. Vergeten we niet iemand? Had ik dat niet nog even… of die nog even… hoe zou t met die zijn… Allemaal van die vlagen die dan door m’n hoofd schieten als ik in bed lig. En dat geldt ook voor alle aanpassingen, die we steeds moeten doen. Hebben we alles goed gecommuniceerd? Zijn we niets vergeten? Wat ben ik blij en dankbaar met een geweldige wijkraad en beamer-en filmteam die steeds weer klaar staan om mee te bewegen. Mocht je nou iets missen of even niet zeker weten of je hart luchten, mail of bel gewoon even. Klik hier voor mail

 

Omdat we nu even niet verder kunnen kijken dan 9 januari zullen we tot die tijd niet samenkomen in de Kamers. Hopelijk horen we op de persco van 3 januari goed nieuws. Maar voorlopig is t allemaal even zo.

 

Kerst Vieren

 

Kortom, meebewegen. En ondertussen wordt t ‘gewoon’ kerst. Daar kan geen Corona tegenop. En wij vieren dat feest met elkaar in verbondenheid. Jullie en jij in je woonkamer, en ik in mijn woonkamer.

Tenminste, zo zal dat zijn met kerstavond. Ik rijd na alle gedane zaken naar huis en warm me aan de open haard en ben klaar om drie wijzen te ontvangen die met mij samen het kerstverhaal gaan lezen en uitleggen.

Oh kijk even het voorproefje!

https://veenkerk.nl/livestream/

 

Op kerstmorgen zijn we wel in de Kamers, maar dan met een heel klein gezelschap. Annemieke Boot en Pim Korporaal en ikzelf zullen voor de camera te zien zijn. Pim heeft van alles uitgezocht over de drie wijzen. Wie waren zij en wat waren ze precies en alles wat ie er nog meer over kon vinden. Pim gaat mij helpen om dat verhaal te vertellen. En Pim en Annemieke maken samen muziek. Vanaf 10 uur live, dus gezellig samen kijken tijdens het ontbijt.

 

2 januari zal er wel degelijk iets online komen via Youtube, of de website, maar dat hoort u volgende week. Nu eerst maar even kerst vieren binnen alle mogelijkheden die dat nu heeft. Met elkaar. In verbondenheid. En als je nog een stoeltje over hebt aan tafel, nodig iemand uit! Doen wij ook (en nu zijn er geen stoeltjes meer over). Aanrader!

 

Dank nogmaals aan allen die zo meebewegen met en in deze tijd.

 

Ik wens je de vleugels van een engel om je heen als bescherming

Het licht van de heldere ster als teken van hoop

En de warmte van het pasgeboren kind als een deken van liefde om je heen.

Dat het zo kerst voor jou mag zijn.

Amen

Reacties zijn gesloten.