Meer in plaats van minder?

Nu de eerste week van de veertigdagentijd zo aan de gang is en ik erg mijn best doe om van alles minder of niet te doen, kwam ik eigenlijk tot een bijzonder inzicht. Ik ga in deze veertigdagentijd eens dingen meer doen. Die kramp van niet dit en niet dat… het geeft mij behoorlijk wat onrust en een constant gevoel van falen of cheaten. En dan mist het wel z’n doel. Dus ik dacht: meer. Ik ga meer…

Ik ga meer en bewust tijd doorbrengen in stilte. Alles stil. Ook m’n telefoon. Muziek. Gewoon stil, bewust, expres, ssssssssst!

Ik ga meer lezen in plaats van tv kijken. Tuurlijk kijk ik nog wel een serietje hier en daar. Maar heel vaak staat die tv ook gewoon aan tijdens mn ontbijt. Niet nodig. Ik ga lezen.

Bewuster en meer buiten doorbrengen. Ik zit natuurlijk veel achter m’n buro en laptop en natuurlijk wandel ik dan tussendoor met Nelson. En dat op zichzelf is al heel heilzaam (om maar weer eens zo’n woord te gebruiken), maar ik kan ook zonder Nelson buiten zijn. Gewoon ergens op een bankje zitten. Of s avonds bij heldere hemel een tijdje naar de sterren kijken. Of echt bewust even stil staan en ruiken hoe de lente zich naar buiten vecht. En zo mij laten verwonderen door Gods prachtige schepping.

Kortom er is zoveel wat ik eigenlijk meer kan doen in deze veertigdagentijd om bewuster stil te staan bij het wonder van het leven en contact te maken met God om en in mij. Dit inzicht nodigt me uit om mezelf als het ware te gunnen om met aandacht te leven. Misschien ook iets voor jou?

Dat kan ik oa ook al doen dit komend weekend. Ik heb n vrije zondag. En Jos van Oord gaat voor in de Veenkerk. Ik wens jullie allemaal een mooie en aandachtsvolle zondag.

Reacties zijn gesloten.