Misschien heeft u er helemaal niets mee

Misschien heeft u er helemaal niets mee, dat kan. Maar ik geniet er wel van… zo’n EK. Wat een zinderende wedstrijd afgelopen dinsdag! En natuurlijk zijn er dan mensen die zeggen dat er meer doelpunten gemaakt hadden kunnen worden… maar he: drie! Mooi rond getal! En gewonnen! De vibe van dit toernooi zorgt voor enorme saamhorigheid. Prachtig om te zien. Die oranje massa die van links naar rechts springt, die juicht als het goed gaat en aanmoedigt als het dreigt mis te gaan. En… nou ja… zichtbaar teleurgesteld is als het echt misgaat. Want zo is het natuurlijk ook. Als je wint, heb je vrienden… zong eens iemand. De namen van de teamspelers zijn bekend bij vriend en vijand, en zoals dat gaat, voelt elke voetballiefhebber zich coach en weet een nóg betere opstelling dan Koeman te bedenken.

Hoe anders is het wel niet als het gaat om ons nieuwe kabinet. Want ook dat team werd dinsdag opgesteld…of nou ja…aangesteld. Door de koning nog wel. En het erge is, van een hele hoop nieuwe ministers weet ik nog niet eens de naam! Dat zegt wellicht meer over mij, maar toch. Dat team is wel wat ondergesneeuwd door ‘onze jongens’. Het nieuwe kabinet moet het ook nog maar gaan waarmaken, dat ook natuurlijk. Wat ik hoop is dat dát team, meer nog dan te willen scoren, de saamhorigheid in dit land zal gaan bevorderen. Zoals ‘onze jongens’ dat al spelend voor elkaar krijgen, zonder dat dát nou hun doel is. Hún doel is winnen. Die saamhorigheid is bijvangst. Ik wens ons nieuwe kabinet toe dat zij juist inzetten op de de saamhorigheid van dit land en niet direct op het scoren en winnen. We gaan het zien. Ondertussen zijn wij door naar de kwartfinale en nou ja… wie weet…

Met grote trots zag ik onze tieners een geweldige viering uitvoeren! Zelf bedacht, zelf vorm gegeven en zelf uitgevoerd, aangemoedigd door Piet en Hilde. Het onderwerp nodigt uit tot verder nadenken: hoe blijven we elkaar verstaan, tussen generaties, tussen mensen van verschillende achtergronden, in de samenleving zelf. Hoe zorgen we ervoor dat we wél in gesprek blijven, ook over ingewikkelde zaken en kwetsbare zaken. Dat valt nog niet mee. Mooi om zo meegenomen te worden in dit onderwerp door de tieners.

Iedereen is nu ook geslaagd! Van harte allemaal! Heel mooi: op naar dat waar je nu echt zelf voor kiest!

Komende zondag gaat Alain voor. En de laatste zondag voor de zomerstop, 14 juli, zal ik zelf voorgaan. Nog heel even school. Nog heel even werk. En nog heel even kerk. En dan kunnen we het ook voor heel even laten rusten.

Tot zondag wellicht in en om de viering!

Reacties zijn gesloten.