Musical KAÏN: Reis door de oerverhalen

Elke beschaving kent oerverhalen over het ontstaan van de aarde, de eerste mensen en de uitdagingen waarvoor zij zich gesteld zagen. De verhalen uit de Bijbel vormden de inspiratie voor Gerard van Midden en Gerard van Amstel om hierover een musical te maken. Die musical wordt in de eerste twee weekenden van oktober uitgevoerd in het Icoontheater in Amersfoort-Vathorst.

De musical Kaïn speelt tegen de achtergrond van de bekende oerverhalen. We volgen Kaïn, die ruzie krijgt met zijn broer Abel en op de vlucht slaat nadat hij die heeft gedood. In willekeurige volgorde maakt hij de val van de toren van Babel mee, is hij verstekeling aan boord van de ark van Noach en ziet hij hoe het Adam en Eva na het paradijs vergaat. Hij maakt deze belevenissen op afstand mee, maar gaat daarvan uiteindelijk deel uitmaken. Hij leert op zijn zwerftocht dat er leven voor iedereen is, ook voor hem.

In deze pakkende musical komen de oude verhalen tot leven. Ze blijken verrassend actueel: de stijging van de zeespiegel door de klimaatverandering, miscommunicatie en de uitsluiting van bepaalde groepen of personen. Door afwisselend spel en muziek worden de toeschouwers in deze thema’s meegenomen. Natuurlijk ontbreekt ook de humor in deze musical niet.

De uitvoeringen zijn op 1, 2, 7, 8 en 9 oktober 2022 in het Icoontheater in Amersfoort-Vathorst.

Kaarten kosten € 12,50 per stuk voor volwassenen en € 10,00 voor jongeren tot 18 jaar en zijn te verkrijgen via www.musicalkain.nl.

 

Reacties zijn gesloten.