Ondertussentijd

 

Komende zondag is het WEZENZONDAG, zo heet deze zondag officieel. De zondag dankt zijn naam aan het feit dat deze precies tussen Hemelvaart en Pinksteren valt. Een soort ondertussentijd, zou je kunnen zeggen. Jezus heeft afscheid genomen van zijn leerlingen en is wonderlijk van hen weggevoerd door een wolk ( Jesus in the cloud…). De leerlingen worden opgedragen te wachten totdat zij een teken zullen krijgen dat Jezus niet echt weg is, maar in de Geest altijd bij hen zal zijn, en hen zal aanmoedigen het verhaal verder te vertellen. Maar nu nog niet…

Ik herken die wezenloze tijd nu zelf ook. Net na alles… het plotselinge sterven, alles regelen, de uitvaart en dan… leegte. Een vervreemdende tijd. Want hoe leef je verder zonder… en met een gemis… hoe krijgt alles een plek en geef je verdriet ruimte. Als verweesd kun je je dan voelen. En dat heeft aandacht en tijd nodig. Deze twee ook. Niet alleen tijd, zoals men wel placht te zeggen. Ook de aandacht.

Mooi dat er juist voor dit gevoel, deze tijd, ook aandacht is in het kerkelijk jaar. Want hoe wezenloos het ook voelt, het is wel wezenlijk. Van belang betekent dat. Belangrijk en nodig.

Toevallig valt deze zondag dan ook nog eens op moederdag. Voor hen zonder moeder, of met een moeilijke moeder is dit dan juist zo’n dag van gemis, van leegte en misschien wel van verlangen. Voor allen mét een moeder, en alle moeders zelf, is dit ook een dierbare dag. Alles komt op deze zondag samen.

Toch.. als het er dan om gaat hoe je in alle leegte en gemis iemand toch nabij kunt laten voelen, dan kun je uiteindelijk maar een ding doen: zijn lessen in praktijk brengen. Zijn woorden leven. Zijn liefde delen. Dus deze zondag vieren we samen de maaltijd, tot zijn gedachtenis en als bemoediging voor ons onderweg (ik bedoel Jezus nu natuurlijk). Ik zie je zondag!

Komende zondag 12 mei zal er ook een jeugdviering zijn in de Fonteinkerk voor en door jeugd uit heel Amersfoort. Yours truly mag in die viering voorgaan. En het thema is: Waar maak jij je druk om! Er treedt een spetterend pop-gospelkoor op, Hatikwa genaamd. De viering start om 19 uur, dus weet je welkom.

 

 

En als laatste berichtje van mij: De voorstelling van Bastiaan Ragas en Ad van Nieuwpoort is werkelijk bijna uitverkocht! Er is dus behoorlijk wat animo voor deze voorstelling. Vanuit de wijk krijg ik al verzoeken om de voorstelling nog een keer te plannen, dus misschien komt er nog een gelegenheid. Wees snel als je nu nog een kaartje wilt.  Of meldt je aan als gastheer/gastvrouw… dan kun je misschien een glimpje meepikken…

Tot zondag!

Groet Rolinka

Reacties zijn gesloten.