Ontmoeten

We zijn inmiddels een aardig endje op weg naar komend Pasen. Nog twee zondagen te gaan en dan op 9 april is het zover. En op die weg komen we elkaar steeds weer tegen. Bij kringen en gesprekken, tijdens de zondagse vieringen, vergaderingen, maar ook op t schoolplein, de AH en de sportschool. Zo heeft een ieder ook zijn eigen weg. Eigen zorgen, verplichtingen en ballast. Zo voelt en is Pasen ook voor ieder iets anders. De een voelt zich aangesproken door de intensiteit van de Goede Vrijdag, een ander wordt opgetild door het onstuitbare Licht en Leven van de opstanding en weer een ander is tastend en zoekend naar wat het nou toch betekenen kan: Pasen.

Zo ontmoeten we elkaar en steken we elkaar wellicht ook wat aan, moedigen we elkaar aan om te blijven zoeken naar hoe God aanwezig (kan) zijn voor jou, waar (kan) zijn voor jou. Ik vind dat echt een verrijking van de Veenkerk, dat die ruimte er is. En… dat er ook op verschillende manieren ontmoetingen worden mogelijk gemaakt. We gaan deze week stamppot eten met de senioren en volgende week is er de welkomstavond voor nieuwe leden (29 maart) en het walking diner (31 maart) tbv ZOA. Samen eten is wat mij betreft een van de mooiste aanleidingen om elkaar te ontmoeten. Dus ik hoop op extra veel mensen, ik geloof dat er vooral nog eters nodig zijn. Geef je snel op (meer info verderop in deze nieuwsbrief), want het vraagt nogal wat organisatie!

We gaan elkaar zien, op de weg naar Pasen. Bij vieringen en in gesprekken. Hoewel, volgende week ben ik iets minder beschikbaar, omdat ik mezelf dan opsluit om al die vieringen voor te bereiden. Dus dan weet u dat. Als de Heer is opgestaan, kom ik ook weer tevoorschijn… nadat ik even ben gaan liggen …

Komende zondag gaat de klok een uurtje vooruit! Denk daar om. Hans Blom gaat voor. Ik bereid me voor op de twee weken erna! Tot ergens onderweg!

Liefs Rolinka

 

 

Reacties zijn gesloten.